Αμρ Ουάρντα: βραβείο κορυφαίου ξένου παίκτη της Superleague 2017-2018

@atromitosathinonfc

Σε βράβευση που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα από τα μέλη του ΠΣΑΠ (Πανελλήνιος Σύλλογος Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών), απονεμήθηκαν οι τίτλοι για την αγωνιστική σεζόν 2017-2018. Στην κατηγορία του καλύτερου ξένου παίκτη, οι υποψήφιοι ήταν τρεις και τα ονόματα αυτών Σέρχιο Αραούχο (ΑΕΚ), Πέδρο Κόντε (ΠΑΣ Γιάννινα) και Αμρ Ουάρντα (Ατρόμητος). Ανάμεσα τους λοιπόν, κορυφαίος ξένος για την χρονιά που πέρασε, αναδείχθηκε τελικά ο Αιγύπτιος Αμρ Ουάρντα, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο δηλώνοντας πόσο του αρέσει στην Ελλάδα και κάνοντας αστεία μισά στα ελληνικά και μισά στα αγγλικά!

Ο επιθετικός του Ατρόμητου ψηφίστηκε από τους Έλληνες ποδοσφαιριστές ως ο καλύτερος ανάμεσα στους 3 συνυποψήφιους, παρ’ ότι όλοι είχαν πετύχει αρκετά γκολ και είχαν κάνει αίσθηση τη χρονιά που πέρασε. Οι επιδόσεις των τριών παικτών εξηγούν φυσικά το γιατί ήταν υποψήφιοι τους, αφού ο Κόντε σημείωσε πέρυσι 14 γκολ, ο Αραούχο 11 γκολ και 3 ασίστ και ο Ουάρντα 8 γκολ και 6 ασίστ. Φαίνεται όμως πως ο Ουάρντα, έκανε πέρυσι την καλύτερη σεζόν της μέχρι τώρα καριέρας του και γι’ αυτό μάλλον κέρδισε τελικά το βραβείο.

Ο 25χρονος εξτρέμ δόθηκε πέρυσι δανεικός από τον ΠΑΟΚ στον Ατρόμητο, στον οποίο παρέμεινε και φέτος αφού δεν μπόρεσε να ταιριάξει με την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Η συνεισφορά του Ουάρντα στην ομάδα των Αθηνών, πέρα από τα πολλά γκολ που σημείωσε, ήταν πολύ σημαντική, βοηθώντας έτσι τον Ατρόμητο να τερματίσει 4ος στο περσινό πρωτάθλημα, μόλις ένα βαθμό πίσω από τον Ολυμπιακό. Φέτος βρίσκεται στην 4η θέση και πάλι, με έναν πόντο διαφορά από την 3η ΑΕΚ και με ένα μεταξύ τους ντέρμπι στην επόμενη αγωνιστική. Βέβαια, το στοίχημα της bwin δείχνει νικήτρια την ΑΕΚ για τη Superleague έναντι του Ατρόμητου και αν αυτό επιβεβαιωθεί, ο Ατρόμητος θα απομακρυνθεί ακόμη περισσότερο βαθμολογικά από την κορυφή. Μέχρι στιγμής ο Ουάρντα ήδη έχει σκοράρει δύο γκολ απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρα Τρίπολης, και υπόσχεται ότι είναι μόνο η αρχή για πολλά επόμενα που θα έρθουν. Παρά το γεγονός ότι προσχώρησε στην ομάδα του Ατρόμητου μετά από αρκετές αγωνιστικές, ο Αιγύπτιος έδειξε πως είναι δεμένος με το υπόλοιπο τιμ και έτσι δεν χρειάστηκε χρόνο προσαρμογής.

Για τον Ουάρντα, αυτός ήταν ο δεύτερος τίτλος αφού στην περυσινή Superleague είχε επίσης αναδειχθεί MVP, κατόπιν ψηφοφορίας των φιλάθλων. Τότε συνυποψήφιοι του ήταν οι Χριστοδουλόπουλος, Πρίγιοβιτς, Ανσαριφάρντ, Αλμπάνης, Ιγκλέσιας και Γέντρισεκ. Ο Αιγύπτιος με κάθε ευκαιρία αποδεικνύει την αξία του εντός των γηπέδων και όπως φαίνεται αυτό θα συνεχίσει να κάνει και φέτος, ειδικά αφού ο Ατρόμητος του δίνει τη δυνατότητα να έχει διαρκή αγωνιστική παρουσία -κάτι που δεν το είχε με τον ΠΑΟΚ. Μετά λοιπόν την ανακήρυξη του ως MVP και Κορυφαίος Ξένος Παίκτης για την περσινή σεζόν, μένει να δούμε εάν ο Ουάρντα θα συνεχίσει την εξαιρετική πορεία του και φέτος…



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...