Ανδρέας Κατσανιώτης: «Ο Νεκτάριος Φαρμάκης θα είναι ο επόμενος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας»

Την απόλυτη στήριξή του στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, εξέφρασε ο βουλευτής και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης, «Μαζί να φτιάξουμε τον τόπο μας», Ανδρέας Κατσανιώτης, κατά τη διάρκεια δηλώσεων που έκανε το μεσημέρι της Τρίτης στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης της Αχαΐας.

Εισαγωγικά, ο κ. Κατσανιώτης ανέφερε τα εξής:

«Βρισκόμαστε σε μια μακρά προεκλογική περίοδο, με τη χώρα σε πολύ δύσκολη εποχή. Τα εθνικά θέματα είναι ανοιχτά, η οικονομία χωλαίνει, η κοινωνία υποφέρει και… οι υπουργοί της παραπαίουσας κυβέρνησης τσακώνονται μεταξύ τους.

Μπροστά σε αυτή την οικτρή πραγματικότητα, ο κ. Τσίπρας προσπαθεί πάλι να κρυφτεί και να ξεγελάσει τους πολίτες. Και το κάνει χρησιμοποιώντας και την αυτοδιοίκηση, στηρίζοντας κάποιους μέχρι πρότινος αντιπάλους του, που όμως φαίνεται πως και οι ίδιοι ήσαν πάντα πρόθυμοι να συνταχθούν μαζί του.

Κάτι τέτοιο συνέβη και στην περιοχή μας, όπου πιστεύω ακράδαντα πως η στήριξη του κ. Τσίπρα στον κ. Κατσιφάρα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν ήταν ζήτημα συγκυρίας ή ανάγκης, ούτε και εμπιστοσύνης στις ικανότητες και το έργο του κ. Κατσιφάρα. Αλλά ήταν το «προϊόν» μίας πολιτικής συναλλαγής που υπήρξε τα τελευταία 3,5 χρόνια. Ο κ. Κατσιφάρας δεν διεκδίκησε από την κυβέρνηση, υπήρξε βολικός και καλός με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Σπίρτζη και αυτοί του το ανταποδίδουν, παρέχοντας στήριξη στις εκλογές.

Απέναντι σε αυτή την λογική, η Νέα Δημοκρατία επέλεξε τον Νεκτάριο Φαρμάκη, έναν νέο και αυτοδημιούργητο επιστήμονα και επαγγελματία, που είναι αυτοδιοικητικός και γνώστης των θεμάτων της Περιφέρειας. Είναι ένας άνθρωπος που θα τον κρίνουμε για τις ικανότητες και όχι για την καταγωγή του, που θα μας πείσει για το νέο σχέδιο που έχει για τον τόπο μας. Είμαι σίγουρος πως ο Νεκτάριος Φαρμάκης θα είναι ο επόμενος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας. Και είμαι σίγουρος πως έχει έρθει η ώρα να τελειώνουμε με το παλιό…»

Επίσης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Κατσανιώτης ανέφερε τα εξής:

– Για τις φήμες παραίτησής του από το Περιφερειακό Συμβούλιο: «Δεν στοχεύω να παραιτηθώ γιατί έχω μάθει να υπηρετώ τους θεσμούς και όχι να τους εργαλειοποιώ. Θυμίζω πως όταν εκλέχτηκα βουλευτής, επίσης δεν παραιτήθηκα από το Περιφερειακό Συμβούλιο γιατί οι πολίτες με είχαν τιμήσει και με αυτή τη θέση, στην οποία είχα υποχρέωση να ανταποκριθώ. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα. Ο Νεκτάριος Φαρμάκης, εξάλλου, πρέπει να έχει όλο τον χρόνο να μπορεί να διαμορφώσει τον δικό του σχεδιασμό, το δικό του πρόγραμμα και τον δικό του συνδυασμό».

– Για το έργο του απερχόμενου Περιφερειάρχη: «Το έργο του κ. Κατσιφάρα θα το κρίνουν οι πολίτες και όχι τα κόμματα που τον στηρίζουν. Η κοινωνία θα κρίνει τι είπε και τι έκανε, η κοινωνία θα αποφασίσει εάν φταίει για το ότι είμαστε πρώτοι σε ανεργία και τελευταίοι σε ανάπτυξη. Το μόνο βέβαιο πάντως είναι πως ότι λέει ο κ. Κατσιφάρας από σήμερα και μετά, είναι προεκλογικό! Και για όσα λέει, θα καλείται να απαντήσει γιατί «τώρα» και όχι τα προηγούμενα 3,5 χρόνια…»

– Για τις ανακοινώσεις της Περιφέρειας που αναφέρονται σε «άλμα στον τουρισμό», «ανάπτυξη», κλπ: «Όταν είσαι τελευταίος είναι εύκολο να γίνεις προτελευταίος. Και πάλι όμως μετράς τον εαυτό σου με τον πάτο, όχι με την κορυφή. Οι ανακοινώσεις της Περιφέρειας για τουριστική ανάκαμψη είναι η αποθέωση της δημιουργικής λογιστικής. Ανακοίνωση… ποσοστών. Στη λογική «πέρυσι ήρθε ένας τουρίστας και φέτος ήρθαν δύο, άρα έχουμε 100% αύξηση…». Δεν είναι σοβαρή αντιμετώπιση αυτή…».

– Γιατί δεν θέλησε να είναι ο ίδιος και πάλι υποψήφιος Περιφερειάρχης: «Γιατί δεν είναι ωραίο να αλλάζεις συνέχεια καπέλα. Έδωσα έναν πολύ ωραίο αγώνα για την Περιφέρεια που μου έμαθε πολλά και με βοήθησε πολύ. Αφότου χάσαμε την Περιφέρεια, έστω και για τόσο λίγο, έθεσα τον εαυτό μου στην κρίση των πολιτών ως βουλευτής και οι πολίτες με εμπιστεύτηκαν. Έχω μάθει να τιμώ την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και όχι να αλλάζω θέσεις και ρόλους, κατά το δοκούν. Είναι δεδομένο πως θα είμαι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής. Δεν θα μπορούσα να είμαι και υποψήφιος Περιφερειάρχης».

– Για το ενδεχόμενο ταυτόχρονων εκλογών: «Το δίλημμα του κ. Τσίπρα είναι αν θα χάσει σε 4 κάλπες ή αν θα χάσει τέσσερις φορές. Η κυβέρνησή του βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση και κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το πότε θα καταρρεύσει, αλλά φαίνεται πως προσπαθεί να μπερδέψει και να αποπροσανατολίσει τους πολίτες με ταυτόχρονες εκλογές. Αυτό, ωστόσο, είναι έγκλημα κατά της δημοκρατίας, έγκλημα και κατά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Γιατί όποιος πιστεύει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα έπρεπε να δώσει χώρο και χρόνο στους ανθρώπους της και στις τοπικές κοινωνίες να αποφασίζουν απερίσπαστοι και χωρίς τη φόρτιση των θεμάτων της κεντρικής πολιτικής. Αλλά ακόμα και αυτή η επιλογή είναι μία απόδειξη του κυνισμού του κ. Τσίπρα, τον οποίο δεν τον ενδιαφέρει ούτε η χώρα, ούτε η Τοπική Αυτοδιοίκηση, παρά μόνο η δική του πολιτική επιβίωση και διάσωση».

sinidisi.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...