Ανενημέρωτα τοπικά μέσα δημιουργούν δυσμενείς εντυπώσεις για την ποιότητα της Θάλασσας-Tι απαντά η ΔΕΥΑΝ

Σκληρή και ξεκάθαρη η ΔΕΥΑΝ απαντά σε δημοσιεύματα,χωρίς τεχνική ή επιστημονική τεκμηρίωση -όπως αναφέρει-  για την ποιότητα των νερών της θάλασσας σε μια περίοδο που η οικονομική δραστηριότητα λόγω τουρισμού βρίσκεται στο ζενίθ.

Ειδικότερα στο δελτίο τύπου αναφέρεται

Μετά από σχετικό δημοσίευμα σε μερίδα του τοπικού τύπου η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. παραθέτει τα αποτελέσματα αναλύσεων ελέγχου των θαλασσών του Εργαστηρίου Υγιεινής Ιατρικού τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών (στις παραλίες Ψανής-Γριμπόβου), όπου διαπιστώνεται η εξαιρετική ποιότητα ως προς τις παραμέτρους που ελέγχθηκαν και οι οποίες συνάδουν με ανάλογες μετρήσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ.
Τα παραπάνω διαψεύδουν τους ισχυρισμούς «περί επιβάρυνσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος», οι οποίοι χωρίς τεχνική και επιστημονική τεκμηρίωση, δημιουργούν άνευ λόγου δυσμενείς εντυπώσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική δραστηριότητα της πόλης.
Η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. θέλοντας να πιστεύει ότι τα παραπάνω προήλθαν από έλλειψη ενημέρωσης και μόνο θα συνεχίσει όπως ανελλιπώς γίνεται μέχρι σήμερα την προσπάθεια για περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών προστασίας τόσο του θαλάσσιου περιβάλλοντος όσο και αυτών της δημόσιας υγείας και υγιεινής που αφορούν τις εκ του νόμου υποχρεώσεις της.

Παρακάτω παρατίθενται τα αποτελέσματα του Εργαστηρίου υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών της Ιατρικής σχολής αναφορικά με την ποιότητα σε Γρίμποβο και Ψανή,που αποδεικνύουν την εξαιρετική ποιότητα των νερών

Εκ της Δ.Ε.Υ.Α.Ν.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...