Αξιωματούχος Ευρωζώνης: Τηρήστε το πρόγραμμα για να κλείσει η αξιολόγηση

«Εφαρμόστε το πρόγραμμα», είναι το ξεκάθαρο μήνυμα που στέλνουν στην Ελλάδα οι Βρυξέλλες, ώστε να κλείσει το ταχύτερο δυνατό η β’ αξιολόγηση. Ένας εκ των κορυφαίων αξιωματούχων της ευρωζώνης, δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων MNI, ότι η Ελλάδα, πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στα πλαίσια του τρίτου προγράμματος προσαρμογής.

Το ενδιαφέρον κυβέρνηση και δανειστών, έχει εστιαστεί στο αυριανό EWG, όπου μετά από εβδομάδες σχετικής στασιμότητας στην διαπραγμάτευση, σπάει ο «πάγος» ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Με ΔΝΤ, κοινοτικούς Θεσμούς και ελληνική κυβέρνηση, να δείχνουν «οχυρωμένοι» στις θέσεις τους, το αυριανό ραντεβού στις Βρυξέλλες,  όπου θα αξιολογηθεί η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στην πορεία της αξιολόγησης, αναμένεται να αποφασίσει και το πόσο σημαντικό θα είναι το Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου,  για την τελική συμφωνία ανάμεσα στο τρίγωνο της αξιολόγησης.

Πηγή από την Αθήνα, φέρεται να δήλωσε στο MNI, ότι από την ελληνική κυβέρνηση «Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα. Οι πιστωτές δεν πρέπει να επαναφέρουν μη ρεαλιστικές απαιτήσεις».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...