Απίστευτη διαδικτυακή απάτη με πώληση ανύπαρκτων κινητών

ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΜΠΙΝΑΣ

Μεγάλη κομπίνα μέσω διαδικτύου έστησαν δύο νεαροί απατεώνες, οι οποίοι κατάφεραν να αρπάξουν χρήματα από δεκάδες πολίτες πωλώντας τους μέσω διαδικτύου κινητά τηλέφωνα… «φαντάσματα».

Πρόκειται για μία 28χρονη κι έναν συνομήλικο άνδρα από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι αναρτούσαν αγγελίες πώλησης συσκευών κινητής τηλεφωνίας σε τρεις ιστοσελίδες, απ’ όπου «ψάρευαν» υποψήφιους αγοραστές, με το δέλεαρ ότι οι τιμές δήθεν ήταν πολύ χαμηλότερες απ’ αυτές του εμπορίου.

Όταν τα ανυποψίαστα θύματα πείθονταν για την αγορά κάποιου κινητού τηλέφωνου, κατέθεταν το ποσό που συμφωνούσαν, είτε σε τραπεζικό λογαριασμό είτε μέσω τηλεφωνικών εμβασμάτων, αλλά ουδέποτε παραλάμβαναν το κινητό που υποτίθεται ότι αγόραζαν.

Την ίδια ώρα, οι κατηγορούμενοι διέκοπταν κάθε επικοινωνία μαζί τους, εξαφανίζοντας παράλληλα τις επίμαχες αγγελίες από το ίντερνετ.

Σύμφωνα με Αστυνομία, οι δύο 28χρονοι εξαπάτησαν κατά το τελευταίο 6μηνο τουλάχιστον 26 ανθρώπους, αποκομίζοντας απ’ αυτούς κέρδος που ξεπερνάει τα 5.600 ευρώ.

Εκτιμάται πάντως, ότι ο κατάλογος των θυμάτων τους είναι μεγαλύτερος, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που δεν κατήγγειλαν την καλοστημένη απάτη που υπέστησαν.

Σε βάρος των δύο 28χρονων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατ’ εξακολούθηση μέσω διαδικτύου, η οποία υποβλήθηκε στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

•        Τηλεφωνικά: 111 88

•        Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]

•        Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

•        Μέσω twitter: @ CyberAlertGR

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...