Απίστευτη τουρκική πρόκληση : Το Αγαθονήσι είναι τουρκικό – Ο καμμένος δεν είναι σοβαρός

Απίστευτη τουρκική πρόκληση : Το Αγαθονήσι είναι τουρκικό

Αφορμή για την επίθεση στάθηκε η επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Άμυνας στο Αγαθονήσι το Πάσχα

Σε μία πολύ μεγάλη πρόκληση προχωρούν οι Τούρκοι καθώς με συνέντευξή του σήμερα ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ είπε ότι το Αγαθονήσι είναι τουρκικό νησί. Ο Τούρκος υπουργός εξαπολύει παράλληλα δριμύτατη επίθεση στον Πάνο Καμμένο λέγοντας ότι δεν πρόκειται για σοβαρό πολιτικό.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Τσελίκ «δεν μπορούμε να πάρουμε σοβαρά τον Έλληνα υπουργό Άμυνας. Δεν φέρει το ειδικό βάρος που πρέπει να έχουν οι πολιτικοί».

Αφορμή για αυτή την επίθεση αποτέλεσε η επίσκεψη Καμμένου στο Αγαθονήσι το Πάσχα. «Το Αγαθονήσι ανήκει στην Τουρκία. Είναι τουρκική γη. Αυτό που έκανε ο Ελληνας υπουργός Αμυνας δεν είναι σοβαρή κίνηση» σχολίασε ο Τσελίκ στην τουρκική τηλεόραση. Στην ίδια συνέντευξη σχολίασε και την υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών που βρίσκονται στην Ελλάδα λέγοντας ότι η χώρα μας «πρέπει να επιστρέψει αμέσως τους δολοφόνους».

Όσον αφορά το Αγαθονής,  εξηγήσεις από τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, είχε ζητήσει προ ημερών και ο Τούρκος ομόλογός του Φικρί Ισίκ. Ο Τούρκος υπουργός με αφορμή την επίσκεψη Καμμένου το Πάσχα, στο Αγαθονήσι, δήλωσε προκλητικά ότι η Τουρκία δεν θα πάρει μέρος στο σόου που κάνει η Ελλάδα στο Αιγαίο, αλλά και δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία τετελεσμένων. Σε σχετικό δημοσίευμά της η Hyrriyet χαρακτηρίζει ως αμφισβητούμενη την κυριαρχία στο Αγαθονήσι, ονομάζοντας το νησί Εζέκ.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/280952-Apisteyte-toyrkike-proklese-To-Agathonesi-einai-toyrkiko-O-kammenos-den-einai-sobaros ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...