Απερρίφθη το αίτημα Μανιαδάκη για άρση απαγόρευσης εξόδου από την χώρα

Απερρίφθη το αίτημα Μανιαδάκη για άρση απαγόρευσης εξόδου από την χώρα

Υπέρ της άποψης της Εισαγγελίας Διαφθοράς να διατηρηθεί σε ισχύ η απαγορευτική διάταξη εξόδου από τη χώρα για τον Νίκο Μανιαδάκη τάχθηκε το Συμβούλιο Πλημελειοδικών.
Ο εμπλεκόμενος στην υπόθεση Novartis επιχείρησε ανεπιτυχώς με ένα υπόμνημα 9 σελίδων να πείσει το Συμβούλιο να άρει την απαγόρευση εξόδου του από την χώρα που επιβλήθηκε μετά την απαγγελία κατηγορίας σε βάρος του για παθητική δωροδοκία στην εν λόγω υπόθεση.
Στο υπόμνημα του, ο κ. Μανιαδάκης αναφέρει πως οι Εισαγγελείς Διαφθοράς όχι μόνο είχαν στη διάθεση τους την κατάθεση του μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη» που, όπως αναφέρει, οδήγησαν στη δίωξη του, αλλά μετά από την κατάθεση αυτή, έδωσαν στον καθηγητή την ιδιότητα του μάρτυρα Δημοσίου Συμφέροντος πέραν αυτής του προστατευόμενου μάρτυρα που είχε λάβει στο μεταξύ.
Σύμφωνα με τους νομικούς ισχυρισμούς τού κ. Μανιαδάκη, για την άσκηση της δίωξης σε βάρος του ανακλήθηκε μόνο η ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα «ενώ ουδέποτε ανακλήθηκε η υπ΄ αριθμ. 3/2018 διάταξη, η οποία με καθιστούσε «μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος» για την οποία μάλιστα απαιτείται απαραίτητα η προηγούμενη έγκριση του αντεισαγγελέα του Α.Π. που εποπτεύει και συντονίζει το έργο των Εισαγγελέων Εγκλημάτων Διαφθοράς».

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/351298-Aperriphthe-to-aitema-Maniadake-gia-arse-apagoreyses-exodoy-apo-ten-chora ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...