ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Σύσκεψη στο υπ.Υποδομών για Κλεπά – Περίστα-Επαφές Λουκόπουλου και στις Κτιριακές υποδομές για το 3ο δημοτικό

Συνάντηση μεε τον γ.γ.του υπουργείου Υποδομων κ.Δέδε στην Αθήνα είχε σήμερα,ο δήμαρχος Ναυπακτίας Τ.Λουκόπουλος για το θέμα την Κλεπά και την Περίστα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Nafpaktianews,στη σύσκεψη αυτή που ήταν ευρεία και πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα,πήραν μέρος η αντιπεριφερειάρχης της π.ε.Αιτωλ/νίας Χρ.Σταρακά,ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και της ΔΕΥΑΝ Θ.Κοτρωνιάς και ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Κ.Καρακώστας..

Συζητήθηκε η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο οικισμός ,ενώ ζητήθηκε από τους τοπικούς φορείς (Δήμο-Αντιπεριφέρεια) να χρηματοδοτήσει το υπουργείο την ολοκλήρωση μελετών τόσο για την Κλεπά,όσο και και για την Περίστα,αλλά και να χρηματοδοτήσει μια σειρά υποβοηθητικών έργων αποστράγγισης,200.000 ευρώ για την Κλεπά και 100.000 ευρώ για την Περίστα.Σύμφωνα με πληροφορίες,από την ολοκλήρωση της πρώτης αυτής φάσης,αναμένεται να προκύψει και η δεύτερη και πιο σοβαρή φάση παρέμβασης που είναι η αντιστήριξη για την οποία βεβαίως θα απαιτηθούν επιπλέον μελέτες και ένα πολύ μεγαλύτερο ποσό χρηματοδότησης.

-Συνάντηση στην ΚΤ.ΥΠ. για το 3ο δημοτικό σχολείο

Ακολούθως,ο δήμαρχος Ναυπακτίας Τ.Λουκόπουλος μετέβη στις κτιριακές υποδομές (πρωην ΟΣΚ) όπου είχε μια πρώτη συνάντηση με τον δ/ντα σύμβουλο της εταιρείας κ. Καραγιάννη  για την δυνατότητα να αναλάβει  την εκπόνηση των μελετών και την χρηματοδότηση του έργου για την ανέγερση του κτιρίου του 3ου δημοτικού σχολείου Ναυπάκτου.Αυτό βεβαίως που μένει,είναι να καταθέσει και επίσημα το αίτημα ο δήμος Ναυπακτίας στην εν΄λόγω εταιρεία προκειμενου να δρομοληγηθεί

-Τι αναφέρει το δελτίο τύπου του δήμου για την επισκέψη στο Υποδομών 

Θέμα : Σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών για ΚΛΕΠΑ – ΠΕΡΙΣΤΑ

 Στις 11/5/2017, ημέρα Πέμπτη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Αθήνα με τον Γ.Γ. Υποδομών κ. Δέδε σχετικά με τα κατολισθητικά φαινόμενα στην Κλεπά και την Περίστα.

Στη σύσκεψη αυτή συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε.Αιτωλ/νίας Χριστίνα Σταρακά, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θωμάς Κοτρωνιάς, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστας Καρακώστας καθώς και κλιμάκιο του ΙΓΜΕ με επικεφαλής τον κ. Νικολάου. Από την ομάδα των μελετητών παραστάθηκε ο Δημήτριος Παπαναστασόπουλος, όπως και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου.

Κοινό αίτημα Δήμου και Περιφέρειας ήταν η χρηματοδότηση από το Υπουργείο για την ολοκλήρωση των απαραίτητων μελετών μέχρι και την μελέτη εφαρμογής των έργων και η χρηματοδότηση νέων γεωτρήσεων στην Κλεπά και στην Περίστα προκειμένου να αντλήσουμε νέα στοιχεία για το κατολισθητικό φαινόμενο.

Μεταξύ άλλων ετέθη και το ζήτημα της χρηματοδότησης άμεσων έργων αποστράγγισης στην Κλεπά και στην Περίστα, όπως και δυο τοιχίων αντιστήριξης στη Κλεπά και ανάλογων παρεμβάσεων στην Περίστα.

Αποδεκτό έγινε το αίτημα του Δήμου να οργανωθεί σύσκεψη στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) ώστε να οριοθετηθεί το γεωλογικά κατάλληλο τμήμα της Κλεπάς και να εκδοθεί ΚΥΑ με την οποία θα περιλαμβάνεται η Περίστα στις πληγείσες περιοχές, ανοίγοντας τον δρόμο των αποζημιώσεων.

Οι προτάσεις του Δήμου και της Περιφέρειας βρήκαν γόνιμο έδαφος και συμφωνήθηκε ο Δήμος Ναυπακτίας να καταθέσει άμεσα τα απαραίτητα τεχνικά δελτία προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία χρηματοδότησης και υλοποίησης των προτάσεων.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος «Η αποκατάσταση της Κλεπάς και της Περίστας αποτελεί υποχρέωση του Δήμου, ωστόσο, πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο στοίχημα. Αν και στα πρώτα 2,5 χρόνια της θητείας μας αντιμετωπίζουμε δυο μεγάλες φυσικές καταστροφές (κατολισθητικά φαινόμενα στα ορεινά και πλημμύρες στις παραλιακές δημοτικές ενότητες) με τα οποία ο Δήμος μας κηρύχθηκε δυο φορές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η στήριξη του ορεινού όγκου, που αποτελεί την ραχοκοκκαλιά του Δήμου μας είναι υψίστης προτεραιότητας».

 

 

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...