Αποστασία σχεδίαζε ο Καμμένος για να ρίξει την κυβέρνηση

Αποστασία σχεδίαζε ο Καμμένος για να ρίξει την κυβέρνηση

Το μόνο που κατάφερε ήταν να… αποστατήσουν οι βουλευτές του! – Συγκλονιστική αποκάλυψη του Αλέξη στη Βουλή

 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ επαναλαμβάνεται μόνο ως φάρσα.

Αυτό ακριβώς συνέβη και στην περίπτωση του Πάνου Καμμένου ο οποίος ζήλεψε τη δόξα του Αντώνη Σαμαρά που έριξε την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με πρόσχημα το Σκοπιανό και πήγε να στήσει αποστασία με την ίδια δικαιολογία.

Οπως αποκάλυψε από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο μέχρι πρότινος κυβερνητικός εταίρος είχε οργανώσει σχέδιο ανατροπής της Κυβέρνησης το οποίο απέτυχε παταγωδώς.

Το μόνο που κατάφερε ο Πάνος Καμμένος ήταν να τον εγκαταλείψουν οι ίδιοι οι βουλευτές του, αρνούμενοι να συμμετάσχουν σε μια σκευωρία η οποία θα αποσταθεροποιούσε όχι μόνο την Κυβέρνηση αλλά και την ίδια τη χώρα.

Το σχέδιο Καμμένου κάηκε στην κυριολεξία γιατί ο Αλέξης Τσίπρας εγκαίρως είχε αντιληφθεί τις κινήσεις του και τις παρασκηνιακές του επαφές με διάφορους παράγοντες του παλιού πολιτικού συστήματος.

Η σκευωρία κατέρρευσε και ο Καμμένος έμεινε έκθετος ακόμα και απέναντι στα δικά του στελέχη.

Το σχέδιο αποστασίας προέβλεπε καταψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από όλους τους βουλευτές των ΑΝΕΛ με ταυτόχρονη αποχώρησή τους από τον κυβερνητικό συνασπισμό.

Ο Πάνος Καμμένος θα ισχυριζόταν ότι αναγκάστηκε να ανατρέψει την Κυβέρνηση για να περάσει η προδοσία σε βάρος της Μακεδονίας και ακολουθώντας τη συνταγή Σαμαρά θα συνέχιζε την πολιτική του καριέρα ως… Μακεδονομάχος.

Τους σχεδιασμούς Καμμένου αποκάλυψαν στο Μαξίμου οι ίδιοι οι βουλευτές του οι οποίοι στη συνέχεια διαχώρισαν τη θέση τους, αποχώρησαν από τους ΑΝΕΛ και εντάχθηκαν στη νέα κυβερνητική πλειοψηφία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο αποστασίας που επιχείρησε να οργανώσει ο Πάνος Καμμένος ήταν εν γνώσει της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας η οποία τον ενθάρρυνε να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση.

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας, τζάμπα μαγκιά οι απειλές για βέτο στην ΕΕ

«Τρία χρόνια τώρα ζητάτε εκλογές, και σήμερα δεν πρωτοτυπήσατε. Τώρα ζητάτε και εκλογές στη Βενεζουέλα. Εκεί μάλλον θα γίνουν πιο γρήγορα» δήλωσε ειρωνικά ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ λίγο πριν από την ψηφοφορία για το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. «Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας» διαβεβαίωσε ο Αλέξης Τσίπρας, σε μια προσπάθεια να διαψεύσει σενάρια που τον ήθελαν να εξετάζει το ενδεχόμενο βουλευτικών εκλογών ακόμα και πριν από τον Μάιο. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε «τζάμπα μαγκιές» τις απειλές του κ. Μητσοτάκη ότι αν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση θα ασκήσει το δικαίωμα «βέτο» στην ένταξη της ΠΓΔΜ στην ΕΕ. ενταξιακές διαπραγματεύσεις της γειτονικής χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Μιλάμε για μια διαδικασία με ορίζοντα μετά το 2030 και, επομένως, η δήθεν ανυποχώρητη στάση σας είναι απλώς ένα σχήμα αντιπολιτευτικού λόγου. Είναι μια τρύπα στο νερό. Μια από τις γνωστές και συνηθισμένες τώρα τελευταία εξάρσεις σας» είπε.

Αν ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει τα περί βέτο στη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Βαλκάνια δεν αμφισβητεί μόνο μια πάγια εθνική θέση, αλλά και μια διαχρονική ευρωπαϊκή θέση, συνέχισε ο Πρωθυπουργός.

«Τόσο πολύ σας έχει επηρεάσει η ακραία πτέρυγα του κόμματος σας; Να αμφισβητείτε θεμελιώδεις αρχές που μοιράζεται το σύνολο σχεδόν των πολιτικών οικογενειών της ΕΕ; Λέω σχεδόν το σύνολο, γιατί υπάρχουν και κάποιοι ακροδεξιοί και εθνικιστές, που ενεργούν στην Ευρώπη για συμφέροντα άλλων, εκτός Ευρώπης και θα τρίβουν τα χέρια τους αν μάθουν ότι μοιράζεστε τις ίδιες θέσεις».

«Η επιλογή της Βόρειας Μακεδονίας να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ είναι δημοκρατικό δικαίωμα της εκλεγμένης τους κυβέρνησης και αποτελεί ταυτόχρονα και επιλογή να γίνει μια στρατιωτικά σύμμαχος χώρα με την Ελλάδα».

«Σεβόμαστε την επιλογή τους και όχι μόνο δεν τους εμποδίζουμε αλλά δηλώνουμε ότι θα είμαστε εμείς οι γείτονές τους αυτοί που θα τους καθοδηγήσουμε, θα τους εκπαιδεύσουμε και θα τους βοηθήσουμε με υλικό και τεχνογνωσία, σε αυτή τους την επιλογή», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

«Πέσατε στις παγίδες που στήσατε»

«Κύριε Μητσοτάκη, κάτι δεν πήγε καλά στην προηγούμενη συνεδρίαση, προφανώς σήμερα ήρθατε πάλι να επαναλάβετε τα ίδια επιχειρήματα. Τα ακούσαμε και τα ξανακούσαμε» είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την τοποθέτηση του. «Στην κάλπη των ευρωπαϊκών εκλογών θα υποστείτε μια δεινή διάψευση των προσδοκιών σας, διότι όλος ο λαός θα κατανοήσει ότι το σχήμα που είχατε στήσει με ψευδείς μετρήσεις ήταν μια φενάκη που εσείς στήσατε προκειμένου να δημιουργήσετε μια ψευδή εικόνα» υποστήριξε.

«Και την επόμενη των εκλογών θα έχετε μεγάλο πρόβλημα να εξηγήσετε στο κόμμα σας και τον λαό πώς διαψεύστηκαν οι προσδοκίες που είχατε καλλιεργήσει». «Έχετε πέσει μέσα σε όλες τις παγίδες που έχετε στήσει» είπε ο Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στις αξιολογήσεις, στο θέμα των συντάξεων, στο θέμα της εξόδου από το μνημόνιο, το θέμα της εξόδου της χώρας στις αγορές. «Έχουν διαψευστεί όλα τα αφηγήματα σας» επανέλαβε.

Και έκανε λόγο για διάψευση του ισχυρισμού της ΝΔ για «σικέ» ή «εκβιαστικό» διαζύγιο» με τον Πάνο Καμμένο.

Συνεχίζοντας, ο κ. Τσίπρας σχολίασε τη δήλωση του Μάνφρεντ Βέμπερ του ΕΛΚ ότι η επόμενη Κομισιόν θα μπορούσε να επανεξετάσει τα υψηλά πλεονάσματα. «Με τις πλάτες του κ. Βέμπερ έρχεται ο Πρόεδρος της ΝΔ να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για τα πρωτογενή πλεονάσματα. 4,5% δεν είχατε υπογράψει;» ρώτησε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη.

Και συνέχισε με επίθεση στο Κίνημα Αλλαγής, ρωτώντας τη Φώφη Γεννηματά «εσείς σε ποιον ακριβώς χώρο ανήκετε στο ευρωπαϊκό στερέωμα;».

«Ακούγοντας τις θέσεις του κ. Μητσοτάκη, καταλαβαίνω ότι υπογράφετε και την τελευταία τελεία όλων όσων λέει. Η κριτική που ασκείτε σε όλα τα θέματα στην κυβέρνηση είναι από την πρώτη λέξη ως την τελευταία τελεία ταυτόσημη με αυτά που λέει ο κ. Μητσοτάκης» υποστήριξε.

«Όμως στην Ευρώπη υπάρχουν σοσιαλιστικά κόμματα που δεν ταυτίζονται με αυτές τις θέσεις και σήμερα σχολιάζοντας την τοποθέτηση του κ. Βέμπερ, ο Ούντο Μπούλμαν είπε ότι: ο κ. Βέμπερ θα πρέπει να σταματήσει να φαντασιώνεται σενάρια για την ανατροπή του σημερινού πρωθυπουργού, η κυβέρνηση του οποίου οδήγησε την Ελλάδα έξω από την κρίση, όπως είπε ο κ. Τσίπρας».

«Αναρωτιόμαστε αν ο στόχος σας για στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ που σημαίνει νίκη της ΝΔ, τι θα πείτε στον κόσμο σας», είπε προς την κ. Γεννηματά.

Επανήλθε στη συνέχεια στην επίθεσή του στη ΝΔ: «Τα εθνικά θέματα είναι ένα πεδίο στην πολιτική αντιπαράθεση που για χρόνια όλες οι κοινοβουλευτικές δυνάμεις σε αυτή τη χώρα, πορεύθηκαν με ευθύνη και σύνεση. Όμως, πάντα υπήρχε ένα όριο. Εσείς το ξεπεράσατε».

«Προσπαθήσατε να καλύψετε την ατυχή δήλωση του κ. Γεωργιάδη ότι δεν αναγνωρίζει τη Βόρεια Μακεδονία και προκειμένου να το εξηγήσετε μας είπατε ότι δεν θα καλωσορίσετε ποτέ τον Σκοπιανό πρωθυπουργό στην Ελλάδα και με ρωτήσατε αν θα τον αποκαλέσω Μακεδόνα».

Ο Πρωθυπουργός είπε ότι θα αποκαλεί τον Ζόραν Ζέφ όπως του δίνει το δικαίωμα η Συμφωνία και όπως θα τον αποκαλούν όλοι οι άλλοι ηγέτες. Θα τον καλωσορίσει δηλαδή ως τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, ως τον Σλαβομακεδόνα Πρωθυπουργό, «αλλά εσείς αυτό δεν θα το κάνετε ποτέ, θα τον καλωσορίζετε ως «Σκοπιανό». Πράγματι δεν θα το κάνετε γιατί δεν σας αφήνει η εθνικιστική τάση του κόμματος σας και δεύτερον γιατί δεν θα γίνετε ποτέ Πρωθυπουργός».

Σχετικά με την αναφορά του κ. Μητσοτάκη για τον ΥΠΕΘΑ, για το εάν θα καλωσορίσει στο ΝΑΤΟ τον “Μακεδονικό στρατό”, του καταλόγισε πάλι «σκόπιμες ανακρίβειες». Είπε ότι η επίσημη ονομασία στο ΝΑΤΟ θα είναι στρατός της Βόρειας Μακεδονίας. Φιλικός και σύμμαχος προς την Ελλάδα, που δεν θα στρέφει τα βέλη του προς την Ελλάδα, που δεν θα πρέπει να κοιτάει και να λοξοκοιτάει σε τρίτες δυνάμεις στην περιοχή, αλλά με τις σύμμαχες δυνάμεις πυλώνα σταθερότητα και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

«Με πολύ μεγάλη έκπληξη διάβασα στον εγχώριο Τύπο ότι κατά την πρόσφατη συνάντηση σας με την καγκελάριο Μέρκελ της είπατε ότι δεν θα επιτρέψετε η Βόρεια Ελλάδα να γίνει Καταλονία», είπε ο Αλ. Τσίπρας προς τον κ. Μητσοτάκη.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/353860-Apostasia-schediaze-o-Kammenos-gia-na-rixei-ten-kybernese ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...