ΑΠΟΦΑΣΗ του ΕΔΑΔ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ – Μπορεί να εφαρμοστεί και για τους Βορειοηπειρώτες

ΑΠΟΦΑΣΗ του ΕΔΑΔ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ – Μπορεί να εφαρμοστεί και για τους Βορειοηπειρώτες

Φέγγει ο συγγραφέας κ. Γ. Λεκάκης

Burlya και άλλοι κατά Ουκρανίας, 6.11.2018 (αρ. προσφ. 3289/10): ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ – ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΙΣΟΥΣ ΛΟΓΩ ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΤΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ, ΜΕ ΦΘΟΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΣΤΙΣ ΜΕΙΝΟΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΦΟΒΟ, ΑΓΩΝΙΑ, ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ – Διωγμός και λεηλασία χωριού ρομά στην Ουκρανία.

Η Ουκρανία παραβίασε την υποχρέωσή της να προστατέψει την μειονοτική ομάδα και ευθύνεται για την εξευτελιστική μεταχείρισή της, αφού, ενώ η αστυνομία ήταν παρούσα κατά την διάρκεια της επίθεσης, με την παθητική της στάση έδειξε ότι επικροτεί την επίθεση και της παρέχει επίσημη επικύρωση. Η αστυνομία δεν έλαβε μέτρα για την προστασία των σπιτιών των μελών της μειονότητας και δεν έδωσε αντικειμενική εξήγηση στα γεγονότα. Στην εγχώρια έρευνα για την επίθεση διαδραμάτισαν ενεργό ρόλο μέλη της τοπικής αστυνομίας, παρά το γεγονός ότι κατηγορήθηκαν για συμμετοχή στην επίθεση και έτσι η έρευνα αυτή δεν είναι αντικειμενική.

Καταδίκη της ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ σε καταβολή 9.000-11.000 ευρώ σε κάθε προσφεύγοντα–μέλος της, λόγω παραβίασης των άρθρων 3, 8 και 14 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΣΔΑ).

Μια απόφαση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τους Βορειοηπειρώτες…

Πηγή: https://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/349490-APOPHASE-toy-EDAD-KATADIKASE-TEN-OYKRANIA-Mporei-na-epharmostei-kai-gia-toys-Boreioepeirotes ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...