Απόλυση για δύο εφοριακούς που ζήτησαν φακελάκι 30.000 για να επιστέψουν ΦΠΑ!

ΠΡΟΣΕΦΥΓΑΝ ΣΤΟ ΣτΕ ΑΛΛΑ… ΤΕΘΗΚΑΝ ΕΚΤΟΣ ΣΩΜΑΤΟΣ

Οριστική απόλυση για τους δύο εφοριακούς που ζήτησαν φακελάκι τριάντα χιλιάδων ευρώ για να επιστραφεί ο ΦΠΑ, που ζητούσε εταιρεία πετρελαιοειδών της Θεσσαλονίκης!  Μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων το Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) επικύρωσε την απόλυση τους.  

Μετά τις πρώτες αποφάσεις του πειθαρχικού συμβουλίου, του υπουργείου Οικονομικών, οι δύο εφοριακοί προσέφυγαν στο ΣτΕ, με αίτημα την ακύρωση των αποφάσεων του για τα πειθαρχικά παραπτώματα της παράβασης καθήκοντος και της χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς ή ανάξιας για υπάλληλο διαγωγής, εντός και εκτός υπηρεσίας, όμως η απόφαση του ΣτΕ, τους έβγαλε εκτός σώματος.  Συγκεκριμένα, οι δύο αποφάσεις, κάνουν λόγο για γυναίκα εφοριακό που έλαβε από εταιρεία πετρελαιοειδών 30.000 ευρώ.

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν οι δύο εφοριακοί είχαν «αναλάβει υπηρεσιακά, κατόπιν σχετικής εντολής του προϊσταμένου τους, την σύνταξη και υπογραφή της έκθεσης προσωρινού ελέγχου της επίμαχης εταιρείας προκειμένου αυτή να τύχει επιστροφής του συνολικού ποσού του πιστωτικού υπολοίπου Φ.Π.Α. που είχε ζητήσει με σχετικές αιτήσεις της».  Άντε να προχωρήσει η υπόθεση εκείνοι, «προκειμένου να επισπεύσουν την διαδικασία προσωρινού ελέγχου της εν λόγω εταιρείας», ζήτησαν ένα δώρο 30.000 ευρώ.

Μετά την πληρωμή, συνέταξαν και υπέγραψαν την έκθεση προσωρινού ελέγχου της εν λόγω εταιρείας, σύμφωνα με την οποία επεστράφη σε αυτή το πιστωτικό υπόλοιπο Φ.Π.Α το οποίο είχε ζητήσει με σχετικές αιτήσεις της.
 

Η αρχική αθώωση

Αν και τώρα η υπόθεση φαίνεται απλή, αρχικά είχαν αθωωθεί για την πράξη της παθητικής δωροδοκίας, για τυπικούς δικονομικούς λόγους από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, «κατά το χρόνο τελέσεως των πράξεων που τους είχαν αποδοθεί η αξιόποινη πράξη της παθητικής δωροδοκίας του υπαλλήλου στοιχειοθετείται μόνο για τις μελλοντικές ενέργειες ή παραλείψεις αυτού, ενώ η πράξη αυτή παραμένει ανέγκλητη για ήδη τελειωμένη ενέργεια ή παράλειψη».

Τελικά το ΣτΕ, αναφέρει ότι ανεξάρτητα αν οι εφοριακοί αθωωθήκαν από το Ποινικό δικαστήριο, εκείνο λαμβάνει υπόψη τους τα ποινικά αδικήματα που διέπραξαν και αναφέρονται στην απόφαση του Τριμελούς Εφετείου, τα οποία αποτελούν διαπραχθέντα πειθαρχικά αδικήματα.

Τέλος τονίζεται ότι «τα πραγματικά περιστατικά στοιχειοθετούν το πειθαρχικό παράρτημα της χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς ή ανάξιας για υπάλληλο διαγωγής εντός ή εκτός της υπηρεσίας» και με αυτό επικυρώθηκε η απόλυσή τους.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...