Απόστολος Κατσιφάρας: Οι μεγάλες επενδύσεις επιστρέφουν στη Δυτική Ελλάδα – Επίσκεψη στο εργοστάσιο της Knauf στην Αμφιλοχία

Για την ανάπτυξη νέας γραμμής γυψοσανίδας, επένδυση ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ που υλοποιεί η εταιρεία παραγωγής συστημάτων δόμησης και υλικών μόνωσης Knauf στην περιοχή Στάνου Αμφιλοχίας, ενημερώθηκε σήμερα Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο εργοστάσιο.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται δίπλα στην υγιή επιχειρηματικότητα. Στηρίζει όσους επιχειρούν σε δύσκολους καιρούς. Δίνουμε έμφαση στις ιδιωτικές επενδύσεις, ακριβώς γιατί θεωρούμε ότι μόνον έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της ανεργίας. Το γεγονός ότι ένας όμιλος επιλέγει τη Δυτική Ελλάδα για μια μεγάλης κλίμακας επένδυση αποδεικνύει ότι οι προσπάθειες μας φέρνουν αποτελέσματα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Κατά την επίσκεψή του ο κ. Κατσιφάρας ξεναγήθηκε από τον Διευθυντή του Εργοστασίου Knauf Στυλιανό Κουκαριώτη στους χώρους του συγκροτήματος, το οποίο εκτείνεται σε 130 στρέμματα γης, εκ των οποίων 28 στρέμματα είναι κτιριακή κάλυψη. Στον ίδιο περίπου γεωγραφικό χώρο λειτουργεί και λατομείο γύψου (180 στρέμματα) της επιχείρησης. Η νέα επένδυση που υλοποιείται εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί ως τον Μάιο του 2020 και θα εξασφαλίσει επάρκεια σε γύψο για 45 περίπου χρόνια.

Ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε επίσης από τον Τεχνικό Διευθυντή – Υπεύθυνο Υγείας και Ασφάλειας της Knauf Γεώργιο Μολώνη για το Κέντρο Εκπαίδευσης Προσωπικού που λειτουργεί στην Αμφιλοχία από το 1993, από το οποίο έχουν περάσει μέχρι σήμερα πάνω από 9.000 άτομα. Σε αυτό πραγματοποιούνται τουλάχιστον 20 σεμινάρια το χρόνο στα οποία συμμετέχει το προσωπικό του Ομίλου ακόμη και από την Αφρική.

Η εταιρεία Knauf, με τζίρο παγκοσμίως 7 δισεκατομμυρίων ευρώ και 30.000 εργαζόμενους, διευρύνει το παραγωγικό της αντικείμενο στην Ελλάδα, όπου ο αριθμός των εργαζομένων της φτάνει τους 170, εκ των οποίων οι 100 στο εργοστάσιο της Αμφιλοχίας.

Επιπλέον, η εταιρεία είναι πιστοποιημένη στην Ελλάδα κατά τα διεθνή πρότυπα IS0 9000 και παρουσιάζει έντονη επενδυτική και εξαγωγική δραστηριότητα. Κατέχει δε ηγετική θέση στην παραγωγή συστημάτων δόμησης με γυψοσανίδες και τσιμεντοσανίδες, έτοιμων σοβάδων, υλικών μονώσεων, υλικών αρμολόγησης και επεξεργασίας επιφανειών.

Κατά την επίσκεψη του στο εργοστάσιο της Knauf τον Περιφερειάρχη συνόδευαν οι Αντιπεριφερειάρχες Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νικόλαος Μπαλαμπάνης, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας, ο περιφερειακός σύμβουλος ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας Τάκης Κοκκινοβασίλης και η Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας Βασιλική Γαλούνη.

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...