Από τη δημοσιογραφία στο πανεπιστήμιο στα 34 του

Από τη δημοσιογραφία στο πανεπιστήμιο στα 34 του
Μια ευχάριστη έκπληξη για την δημοσιογραφική οικογένεια  του Νομού Ηλείας  επεφύλασσε η ανάρτηση χθες στα Λύκεια των καταστάσεων με τις βαθμολογικές επιδόσεις των μαθητών στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Σ’ αυτές συμμετείχε ένας δικός μας άνθρωπος, ο Δημήτρης Ντοάς, όχι και τόσο… μαθητής, βέβαια, ο οποίος μετά από δεκαετή σταδιοδρομία στο χώρο της δημοσιογραφίας αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο δύσκολο και απαιτητικό πεδίο των πανελλαδικών εξετάσεων και τα κατάφερε.

Εξασφάλισε γενικό βαθμό πρόσβασης 15,33 που του επιτρέπει να έχει σοβαρές πιθανότητες εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Όπως μας λέει ο ίδιος «ακόμη δεν έχω συνειδητοποιήσει αν όντως πέτυχα κάτι σημαντικό. Ο χρόνος θα δείξει. Οπωσδήποτε, όμως, η επίδοσή μου με χαροποιεί ιδιαίτερα και μου ανοίγει ένα παράθυρο στο μέλλον, αν και παραδέχομαι ότι θα πρέπει να είχα δοκιμάσει πολύ νωρίτερα. Πάντως, θέλω να πω ότι σημαντικό ρόλο στην επιτυχία μου έπαιξε η ενασχόλησή μου με τη δημοσιογραφία».

Ο Δημήτρης ήθελε πάντα να σπουδάσει, αλλά αποφάσισε να κάνει πράξη το όνειρό του μόνο όταν διακόπηκε η επαγγελματική του σταδιοδρομία στο χώρο της δημοσιογραφίας. Έτσι, αντί να αναζητά εργασία στους δύσκολους οικονομικά καιρούς που διανύουμε, επέλεξε να αφιερώσει το χρόνο του στο διάβασμα. Υπό αυτό το πρίσμα, μας λέει, «η επιτυχία μου έχει περισσότερο συμβολική αξία.

Ό,τι κι αν μας συμβαίνει δεν πρέπει να παραιτούμαστε. Σε όποια ψυχολογική κατάσταση κι αν περιερχόμαστε, οφείλουμε να παραμένουμε όρθιοι, αντιπαραβάλλοντας τη μνήμη και τη γνώση στο αίσθημα της ματαιότητας και του αδιεξόδου». «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σ’ όλους τους διαγωνιζόμενους, είτε τα πήγαν καλά, είτε όχι στις πανελλαδικές εξετάσεις. Θέλω να ευχαριστήσω, τέλος, τη Νικολία, στην οποία ανήκει σημαντικό μερίδιο της επιτυχίας μου».

ΠΑΙΔΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...