«Απώλεια προσανατολισμού» η αιτία της πτώσης του αεροπλάνου που μετέφερε τον Σάλα, λέει ειδικός

«Απώλεια προσανατολισμού» η αιτία της πτώσης του αεροπλάνου που μετέφερε τον Σάλα, λέει ειδικός

Απώλεια «χωροταξικού προσανατολισμού» ήταν, σύμφωνα με ειδικό, η αιτία του αεροπορικού δυστυχήματος που στοίχισε τη ζωή στον ποδοσφαιριστή Εμιλιάνο Σάλα και στον πιλότου του μικρού αεροπλάνου, το οποίο βυθίστηκε στη θάλασσα της Μάγχης.    

Το συγκεκριμένο φαινόμενο σημαίνει την προσωρινή απώλεια του πιλότου να αναγνωρίσει τη θέση του αεροπλάνου σε σχέση με το έδαφος.  

Η αιτία του δυστυχήματος προβληματίζει τους ερευνητές καθώς δεν υπήρξε καμία ένδειξη ανησυχίας από τον πιλότο πριν το αεροπλάνο εξαφανιστεί από τα ραντάρ.  

Ένας ειδικός σε αεροπορικά θέματα είπε στην αργεντίνικη εφημερίδα Clarin πως υποπτεύεται πως η αιτία της πτώσης ήταν ο «χωροταξικός αποπροσανατολισμός».  

«Όπως σε κάθε έρευνα μπορούμε μόνο να κάνουμε υποθέσεις βάσει του τι δημοσιεύεται μέχρι να υπάρξει επίσημη πληροφόρηση. Αλλά για την ώρα ξέρουμε πως ο συγκεκριμένος πιλότος δεν είχε την άδεια να πετάει χρησιμοποιώντας τα αεροπορικά όργανα», είπε ο πιλότος Χουαν Αρτούρο ντελ Αζάρ, ο οποίος έχει πετάξει αρκετές φορές πάνω από τη θάλασσα της Μάγχης.    

«Αν αυτό ισχύει, τότε τα πράγματα μπορεί να είναι αρκετά απλά. Θα μπορούσε να είναι μία περίπτωση που το αεροπλάνο βρέθηκε μέσα σε ένα σύννεφο, ο πιλότος δεν ήξερε πως να το οδηγήσει χρησιμοποιώντας τα όργανα και υπέστη χωροταξικό προσανατολισμού», λέει ο πιλότος από την Αργεντινή.  

Η συγκεκριμένη κατάσταση, λέει ο ντελ Αζάρ μπορεί να δημιουργήσει την αίσθηση στον πιλότο την ώρα της πτήσης πως το αεροπλάνο κερδίζει ύψος ενώ συμβαίνει το αντίθετο.  

«Το σώμα σου σου λέει πως το αεροπλάνο ανεβαίνει ενώ πέφτει ή το αντίστροφο. Σε αυτό το σημείο το μόνο πράγμα που είναι έγκυρο είναι τα όργανα του αεροσκάφους. Είναι κάτι πολύ συνηθισμένο, όμως ο πιλότος πρέπει να έχει την κατάλληλη άδεια και εκπαίδευση» 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/353593-Apoleia-prosanatolismoy-e-aitia-tes-ptoses-toy-aeroplanoy-poy-metephere-ton-Sala-leei-eidikos ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...