Απ’ ευθείας χρηματοδότηση σε επιχειρήσεις από την Αναπτυξιακή Τράπεζα!

Σημαντική πηγή χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις που προχωρούν μπροστά, μπορεί να αποδειχτεί αναπτυξιακή τράπεζα! Σύμφωνα με τον  αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση,  «είναι μια τράπεζα που θα έχει τη δυνατότητα να παρέχει και απ’ ευθείας χρηματοδότηση σε επιχειρήσεις και να καλύψει χρηματοδοτικά κενά».

 

Ο ίδιος, ξεκαθαρίζει ότι δεν έρχεται για να ανταγωνιστεί ευθέως τις τράπεζες, όμως «θα καλύψει όμως κατηγορίες και κλάδους που οι συστημικές τράπεζες δεν τις αγγίζουν. Π.χ. νεοφυείς επιχειρήσεις υψηλού ρίσκου, κοινωνικές επιχειρήσεις” και υπογραμμίζει ότι “δεν είναι απλώς μια τράπεζα, αλλά ένας ολόκληρος πυλώνας σημαντικός και χρηματοδοτικά αλλά και ως εργαλείο για την υλοποίηση της αναπτυξιακής μας πολιτικής».

 

Τις ανάγκες χρηματοδότησης αναμένεται να καλύψουν πολλοί σημαντικοί παίκτες της ευρωπαϊκής αγοράς, με τον  υπουργό να επισημαίνει ότι «έχουμε αναπτύξει μία πολύ στενή συνεργασία με την ΕΤΕπ την οποία τώρα, βάσει του πλαισίου, την εμβαθύνουμε».

 

Με βάση την απόφαση, αυτή ο υπουργός προσθέτει ότι η κυβέρνηση συζητά με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «την απλοποίηση και την επιτάχυνση των διαδικασιών στο ΕΣΠΑ. Φυσικά οι επενδύσεις δεν θα έλθουν με εντολή του Eurogroup, διαμορφώνεται όμως ένα θετικό περιβάλλον. Σε ό,τι αφορά τα εργασιακά, δίνουμε μία διαρκή μάχη στην οποία έχουμε επιτύχει και σημαντικές νίκες, όπως η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων το 2018».

 

Ο υπουργός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Η Εποχή,» τόνισε ότι βασικό ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι η ανάπτυξη που γίνεται δίκαια και με δίκαιοι κατανομή, τονίζει ο να έχει πιο κοινωνικά χαρακτηριστικά, να είναι δίκαιη, να κατανέμεται με μεγαλύτερη ισορροπία και γεωγραφικά – περιφερειακά και κοινωνικά».

 

Μία ανάπτυξη διατηρήσιμη, «όχι όπως η φούσκα του παρελθόντος. Άρα, επικεντρώνουμε σε πιο δομικές παρεμβάσεις που ωθούν σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, το οποίο εδράζεται σε στέρεες βάσεις».

 

 Σύμφωνα με τον ίδιο, «το ζητούμενο είναι ότι πλέον διαμορφώνεται ένα πλαίσιο που είναι δεσμευτικό, όχι μόνο για εμάς αλλά και για τους θεσμούς. Από εκεί και πέρα, η συγκεκριμενοποίηση του είναι και δική μας δουλειά. Και έχουμε ήδη ξεκινήσει».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/290073-Ap-eytheias-chrematodotese-se-epicheireseis-apo-ten-Anaptyxiake-Trapeza ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...