Αρνητική η απάντηση του Θ. Καλαθά – «Ελπίζω να βρει τον δρόμο της η Παναχαϊκή»

Ο Θέμης Καλαθάς πήρε την απόφασή του και δεν θα εμπλακεί τελικά με την ΠΑΕ Παναχαϊκή εξηγώντας τους λόγους σε μια μακροσκελή ανακοίνωση:

«Ήρθε η ώρα να μιλήσω. Ζυγίζοντας πιθανότητες, αναλύοντας στοιχεία και ενδεχόμενα, μετρώντας και ξαναμετρώντας τα υπέρ και τα κατά μιας ενδεχόμενης διοικητικής εμπλοκής μου στην ΠΑΕ Παναχαΐκή, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια προς ζημιογόνα πορεία. Όσον αφορά τα δικά μου συμφέροντα. Τα νούμερα δεν βγαίνουν με τίποτα, πιστέψτε με.

«Ξεδιπλώνω» το σκεπτικό μου : To ποσό που χρειάζεται για να «βγει» η χρονιά, με έναν πρόχειρο υπολογισμό, χωρίς να είσαι λογιστής η οικονομικός αναλυτής, ανέρχεται τουλάχιστον στις 500.000 ευρώ. Τουλάχιστον, το ξαναλέω, γιατί οι περισσότεροι εκ των εμπλεκομένων στην υπόθεση, αλλά και οι πάσης φύσεως ποδοσφαιρικοί παράγοντες που συνομίλησα μαζί τους, εκτιμούν πως τα λεφτά αυτά δεν είναι αρκετά. Μιλούν για διπλάσια και ακόμα περισσότερα.

Εν πάση περιπτώσει, ας σταθούμε το σενάριο αξίας …μισού εκατομμυρίου ευρώ!  Έστω ότι αρκούν. Αρχικά έδειχνα θετικός να καταβάλω 187 για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ τα υπόλοιπα τμηματικά και σε μηνιαίες δόσεις, για την κάλυψη όλων των πάγιων εξόδων της ομάδας. Ας κάνουμε ένα ακόμα υποθετικό σενάριο εδώ. Κατόπιν των παραπάνω, το …τρένο ξαναμπαίνει στις ράγες. Δεν θα ναι για πολύ. Στη πορεία, ο κάθε σοβαρός επενδυτής, που επιδιώκει το κέρδος, θα διαπιστώσει ότι η όλη ιστορία είναι ένα …βαρέλι χωρίς πάτο. Με δεδομένο ότι τα έσοδα στη Β’ Εθνική είναι πενιχρά έως μηδαμινά και επομένως πρέπει μόνο να …«βάζει».

Όσο για το κονδύλι, το ύψος του οποίου είναι προς το παρόν αντικείμενο σεναρίων, που ακούγεται ότι θα χορηγηθεί από από την κρατική τηλεόραση στις 10 πρώτες ΠΑΕ της ανανεωμένης Super League, είναι ένα «αόριστο και ασαφές» σχέδιο. Ναι μεν το έχει προαναγγείλει ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης για την επόμενη χρονιά, αλλά δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό. Εάν, όταν και εφόσον κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, και με προϋπόθεση βέβαια να περάσει. Αφήστε δε που στη περίπτωση που η επόμενη κυβέρνηση είναι η ΝΔ-και αυτό φαίνεται- δεν αποκλείεται να αποσύρει άμεσα το εν λόγω αθλητικό νομοσχέδιο.

Σε αυτό το σημείο, θα κάνω κάποιες σημαντικές επισημάνσεις, για  να αποκατασταθεί η αλήθεια για ορισμένα θέματα :

– Μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας, είναι αδύνατον για κάποιον, που ήρθε στην Ελλάδα μόνο για ξεκούραση και διακοπές και που δεν είχε καμία προηγούμενη εμπειρία και θητεία γενικότερα στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και ειδικότερα στο συγκεκριμένο club, να αποφασίσει αν πρέπει ή όχι να βγάλει από τη τσέπη του τόσα λεφτά. Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση μου, να έπρεπε να ξοδέψετε τα κέρδη της εταιρίας σε μια ομάδα της Αυστραλίας, για την οποία δεν γνωρίζατε και τόσα πολλά πράγματα. Ενώ αμέσως μετά, να έπρεπε οπωσδήποτε να γυρνούσατε στην Ελλάδα, διότι για κάθε μέρα αργοπορίας των έργων που έχετε αναλάβει το πρόστιμο είναι 10.000 ευρώ.

– Βάσει του αρχικού μου πλάνου, τώρα θα βρισκόμουν στη Αυστραλία. Κι όμως είμαι ακόμα εδώ . Ο μόνος λόγος που, εδώ και δύο βδομάδες, το μεταθέτω είναι η Παναχαϊκή.

– Τώρα, στο επιχείρημα ότι ο Καλαθάς τα έκανε όλα για να γίνει γνωστός, να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του. Σ αυτούς έχω να πω ότι δεν ήμουν εγώ αυτός που διέρρευσε -δεν υπονοώ τον Κώστα Κατσουράνη , ούτε τον Ηλία Τσίπα- το όνομα μου, κατόπιν της συνάντησης με τον πρώτον. Και να ήθελα να το κάνω, θα ήταν αδύνατον για μένα, από τη στιγμή που δεν είχα και δεν έχω καθόλου επαφές με ανθρώπους των media (εξαιρώ τον κο Τσίπα, τον οποίον τον βλέπω σαν φίλο, όχι ως μέσω διαμόρφωσης και αναβάθμισης του προφίλ μου) .

Εν κατακλείδι, εύχομαι και ελπίζω, να βρει το δρόμο της η Παναχαϊκή. Κεντρίζοντας τα συναισθήματα που βίωσα στην Αγυιά, κατά την αναχώρηση μου μετά το ματς με τον Πλατανιά, με τον κόσμο να ζητοκραυγάζει το όνομα μου … Αυτές οι εικόνες κι αν έμειναν χαραγμένες στο μυαλό μου και θα μείνουν για πάντα».

Θέμης Καλαθάς

Πηγή patratora.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...