Αυξήσεις θα δουν οι Γερμανοί στους μισθούς τους φέτος

Ενώ η γερμανική μπότα έχει σαρώσει  τις κοινωνίες στην Ευρώπη και στην Ελλάδα έχει εξαθλιώσει όλους τους πολίτες με τις σκληρές πολιτικές λιτότητας, στη Γερμανία η «φίλη» μας Μέρκελ δίνει αυξήσεις κατά περίπου 2% σε  19 εκατομμύρια Γερμανούς εργαζομένους με συλλογικές συμβάσεις, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών αποδοχών που τυχόν λαμβάνουν, ποσοστό που αποτελεί τη μικρότερη αύξηση από το 2011, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Αυτό θα μπορούσε να αποδυναμώσει τη μελλοντική εγχώρια στήριξη στο συνολικό ΑΕΠ της χώρας σε μια περίοδο κατά την οποία η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία βασίζεται ολοένα και περισσότερο στην ιδιωτική κατανάλωση για να τονώσει την ανάπτυξη.
Ο πληθωρισμός, που αυξάνεται και πάλι σταδιακά στη Γερμανία, αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά τις καταναλωτικές δαπάνες. Η ομάδα των οικονομικών συμβούλων της κυβέρνησης προβλέπει ετήσιο πληθωρισμό 0,5% φέτος, το οποίο θα οδηγήσει σε αύξηση των πραγματικών μισθών μόνο κατά 1,5%.
Οι πραγματικοί μισθοί στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 2,5% το 2015, η μεγαλύτερη αύξηση από το 1992, το οποίο έδωσε πρόσθετη ώθηση στις δαπάνες των νοικοκυριών.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...