Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στις εκκλησίες κοπτών στην Αθήνα ενόψει Πάσχα (Εικόνες)

Κόπτες

Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση στην Αίγυπτο

Σε κλοιό ασφαλείας έχουν τεθεί οι εκκλησίες των κοπτών στην Αθήνα ενόψει Πάσχα από την Ελληνική Αστυνομία, που λαμβάνει αυξημένα μέτρα μετά τις δύο βομβιστικές επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στην Αίγυπτο την που προκάλεσαν το θάνατο 45 πιστών την Κυριακή των Βαΐων.

Στόχος είναι να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή προστασία στις τρεις επίσημες εκκλησίες των Κοπτών, σε Πολύγωνο, Μενίδι και Κυψέλη, οι οποίες συγκεντρώνουν το σύνολο των πιστών που ζουν στην Αττική, ενώ η προσέλευση τις ημέρες του Πάσχα αναμένεται να είναι ακόμη πιο μεγάλη.

Όσον αφορά στα μέτρα ασφαλείας έχουν τεθεί σε εφαρμογή ήδη από τη Μεγάλη Δευτέρα, την αμέσως επόμενη μέρα των πολύνεκρων χτυπημάτων του ISIS σε δύο εκκλησίες Κοπτών, στην  Αλεξάνδρεια και την Τάντα.

Ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων,

εποχούμενες περιπολίες με περιπολικά τόσο της Άμεσης Δράσης όσο και των τοπικών αστυνομικών τμημάτων, περιπολίες από μοτοσυκλέτες της ΔΙ.ΑΣ., ακόμη και «κρυφούς αστυνομικούς».

Εξάλλου, οι  Αρχές έχουν έρθει ήδη σε επαφή με τους υπεύθυνους των εκκλησιών, προκειμένου να τους ενημερώνουν για οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση.

Όλα αυτά αποτέλεσαν θέμα συζήτησης ανάμεσα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα, στην επίσκεψη του πρώτου στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Ο κ. Τόσκας συναντήθηκε και συζήτησε το ζήτημα και με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής Αλκιβιάδη Ασημακόπουλο, τον Διευθυντή Ασφάλειας Αττικής Χρήστο Παπαζαφείρη, τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Γιώργο Γιάννινα και τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών Αθανάσιο Κοκκαλάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις επισκέψεις που πραγματοποίησε ο αρμόδιος υπουργός στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και τη Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών, τονίστηκε η ανάγκη να ενεργοποιηθεί το πληροφοριακό δίκτυο που συνδέεται με το μουσολμανικό στοιχείο στην Αττική και να επιτηρηθούν οι λατρευτικοί χώροι αλλά και τα άτομα εκείνα που θεωρούνται ύποπτοι για θρησκευτικό φανατισμό και τέτοιου είδους διασυνδέσεις.

Πολύγωνο

Πάντως, πηγές τόσο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όσο και του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ τονίζουν ότι προς το παρόν στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ενδείξεις για οργανωμένους θύλακες εξτρεμιστών μουσουλμάνων, αλλά υπάρχει φόβος για τους επονομαζόμενους «μοναχικούς λύκους», που δρουν στα πρότυπα των τζιχαντιστών, χωρίς απαραίτητα να λαμβάνουν εντολές από αυτούς ή να έχουν επαφές μαζί τους.

Όπως επισημαίνεται, τα μέτρα στις εκκλησίες των Κοπτών στην Αθήνα δεν λαμβάνονται επειδή υπάρχει κάποια πληροφορία που τους θέτει σε συναγερμό, αλλά η πιθανότητα «μιμητισμού» γύρω από τις ημέρες του Πάσχα, ειδικά μετά τα τελευταία γεγονότα, είναι αυτή που τους θέτει σε επιφυλακή.

Κόπτες

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/279086-Ayxemena-metra-asphaleias-stis-ekklesies-kopton-sten-Athena-enopsei-Pascha-Eikones ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...