Αυτά είναι τα μυστικά για να μάθετε καλά και πολύ γρήγορα μια ξένη γλώσσα!

γλωσσες

Τα μυστικά, απλά και εύκολα εφαρμόσιμα από όλους, που τον βοήθησαν να μάθει γαλλικά μέσα… σε 17 μόλις ημέρες, αποκαλύπτει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Spotnight, Ντέιβιντ Μπέιλι. Όπως διευκρινίζει, ήθελε πάντα να μάθει ξένες γλώσσες και μέχρι τότε, μιλούσε αγγλικά και ισπανικά. Όταν όμως βρέθηκε για διακοπές σε ένα χωριό της Γαλλίας πείστηκε πως ήταν η ώρα να μάθει και γαλλικά και ιδού πως το κατόρθωσε:

«Κανένας στο χωριό εκείνο δεν μιλούσε αγγλικά κι ο φίλος που με φιλοξενούσε, θέλοντας να με παροτρύνει, μου μιλούσε κι εκείνος συνεχώς γαλλικά» λέει στο Time, περιγράφοντας την εμπειρία του και το κίνητρό του. 

Υπό αυτές τις συνθήκες λοιπόν ο Ντέιβιντ Μπέιλι έβαλε πρόγραμμα: Καθημερινά, ξυπνούσε και περνούσε 1,5-2 ώρες γράφοντας όλα τα ανώμαλα ρήματα ξανά και ξανά, καθώς με το χειρόγραφο βοηθάς τη μνήμη να συγκρατεί πράγματα πιο εύκολα. Την ώρα που αντέγραφε τα ρήματα, άκουγε στα ακουστικά του ηλεκτρονικά μαθήματα εκμάθησης της γλώσσας. Τα απογεύματα έβγαινε για τρέξιμο κι έβαζε στο ipod γαλλική μουσική – τα πιο δημοφιλή κομμάτια. 

Στα γεύματα με τους Γάλλους, πάντοτε όλοι μιλούσαν μόνο γαλλικά, όπως και σε κάθε τους συνάντηση. 

Αν τύχαινε να περνά τα απογεύματά του στο σπίτι, τότε επέλεγε να διαβάζει στα γαλλικά παιδικά βιβλία, όπως ο «Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας», που είναι γραμμένα σε απλή γλώσσα και καθώς τα ήξερε από πριν, δεν χρειαζόταν να ανοίγει συνεχώς λεξικό για να ψάχνει τις άγνωστες λέξεις. 

Τέλος, για τουλάχιστον μία ώρα καθημερινά προσπαθούσε να γράφει μικρές εκθέσεις για τον εαυτό του, με τη λογική ότι συναναστρεφόμενος για πρώτη φορά με Γάλλους, θα χρειαζόταν να απαντήσει σε ερωτήσεις όπως «από πού είσαι», «τι κάνεις στη ζωή σου», «σου αρέσει η Γαλλία» κλπ…

«Συμβουλή – μπόνους» από τον Ντέιβιντ Μπέιλι: Μάθετε καλά τις συνδετικές λέξεις της γλώσσας, που στην ουσία δεν σημαίνουν τίποτα, χρησιμοποιούνται κατά κόρον στον προφορικό λόγο και βοηθούν τον… αρχάριο ομιλητή να κερδίσει χρόνο ώσπου να συμπληρώσει σωστά την πρότασή του – Μια τέτοια λέξη στα γαλλικά είναι το «alors» που χρησιμοποιείται περίπου ως το δικό μας «λοιπόν»! 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...