Αυτό είναι το ιερό νησί όπου απαγορεύονται οι γυναίκες και οι άνδρες κυκλοφορούν γυμνοί! (Εικόνα & Βίντεο)

Αυτό είναι το ιερό νησί όπου απαγορεύονται οι γυναίκες και οι άνδρες κυκλοφορούν γυμνοί! (Εικόνα & Βίντεο)

ιαπωνικό νησί

“Το νησί που κατοικούν οι θεοί”Σε ποια χώρα βρίσκεται και γιατί είναι άβατον για τις γυναίκες

Μόλις ένας κάτοικος ζει μόνιμα στο ιαπωνικό νησάκι Okinoshima, το οποίο παραμένει άβατον για τις γυναίκες.

Η νησίδα ανήκει στην επαρχία Φουκουόκα και έχει μόνιμο πληθυσμό έναν άντρα, τον φύλακα του ναού δηλαδή, ο οποίος εκχωρεί και τη δυνατότητα να κατέβεις στη στεριά, μόνο αν είσαι άντρας φυσικά.

Όταν ο επισκέπτης πάρει την έγκριση για το ιερό μέρος, πρέπει να βγάλει τα ρούχα του και να επιδοθεί σε ένα τελετουργικό κάθαρσης και εξαγνισμού στα τοπικά πνεύματα.

Η απαγόρευση εισόδου στις γυναίκες ενέχει μάλιστα τόσο συμβολικό ρόλο όσο και θρυλικό εκτόπισμα, καθώς οι μεσαιωνικές λαϊκές αφηγήσεις ήθελαν τις γυναίκες που κοντοζύγωναν στην ιερή πηγή κατά τον 17ο αιώνα να μετατρέπονται σε πέτρες.

Ουσιαστικά βέβαια ήταν η έμμηνος ρύση των γυναικών που θεωρείται πως μολύνει την πηγή που έφερε την εν λόγω απαγόρευση, καθώς η παράδοση Σίντο πιστεύει πως το αίμα είναι ακάθαρτο.

Οι γείτονες του ιερού τόπου, κάτοικοι κοντινών νησιών, σέβονται βαθύτατα την ιερότητα του Okinoshima, το οποίο είναι εξάλλου γνωστό ως «το νησί που κατοικούν οι θεοί». Οι επισκέπτες είναι συνήθως ιερείς, στο ετήσιο φεστιβάλ ωστόσο δίνεται άδεια σε 200 νοματαίους να προσκυνήσουν την πηγή.

Το νησί συζητιέται εδώ και καιρό να περιληφθεί στον κατάλογο της UNESCO με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, κάτι που θα το μετατρέψει σε τουριστικό πόλο έλξης, μια εξέλιξη που φοβίζει ιδιαιτέρως τους ιερείς, καθώς θα απειλήσει τον παραδοσιακό τρόπο ζωής.

«Δεν θα το ανοίξουμε στον κόσμο ακόμα και αν περιληφθεί στον κατάλογο της UNESCO», λέει ιερέας, «καθώς οι άνθρωποι δεν πρέπει να το επισκέπτονται από απλή περιέργεια και μόνο». Η UNESCO θα αποφασίσει για την τύχη του το φθινόπωρο της χρονιάς που διανύουμε…

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/285917-Ayto-einai-to-iero-nesi-opoy-apagoreyontai-oi-gynaikes-kai-oi-antres-kyklophoroyn-gymnoi-Eikona-Binteo ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...