Αυτό το λουλούδι ανθίζει κάθε 12 χρόνια

Αυτό το λουλούδι ανθίζει κάθε 12 χρόνια

Αυτό είναι το πανέμορφο λουλούδι που ανθίζει κάθε 12 χρόνια

Στην Κεράλα, η οποία είναι γνωστή για την τροπική της βλάστηση, τις ειδυλλιακές και γραφικές παραλίες, βρίσκεται η πόλη Munnar, χτισμένη 1.600 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Το Munnar είναι γνωστό για τις καλλιέργειες τσαγιού, καφέ και μπαχαρικών, οι οποίες, μαζί με την πλούσια θέα και τα ομιχλώδη βουνά, έχουν κάνει την πόλη αγαπημένο τουριστικό προορισμό.

Είναι εδώ όπου ζει ένα από τα καλύτερα διατηρημένα μυστικά της Ινδίας: το Neelakurinji, ένα από τα σπανιότερα λουλούδια του κόσμου, το οποίο ανθίζει μόνο μία φορά κάθε 12 χρόνια.

Το Neelakurinji (συχνά αναφέρεται ως «Kurinji») είναι ένα είδος φυτού που συναντάται σε διάφορες περιοχές της Ινδίας, με διαφορετικές ποικιλίες, και ποικίλες περιόδους άνθισης. Μερικά ανθίζουν κάθε 4, 8, 10, 12 ή ακόμα και 16 χρόνια. Ωστόσο η άνθιση των περισσότερων ειδών είναι αποσπασματική και ουσιαστικά μη παρατηρήσιμη. Οι φυτείες τσαγιού και μπαχαρικών, καθώς και η αύξηση της δόμησης και η κατασκευή δρόμων, έχουν καταλάβει τη γη όπου τα φυτά αυτά ευδοκιμούσαν.

Το Neelakurinji (που σημαίνει «μπλε λουλούδι»), ώμος, είναι δύσκολο να χάσει τη γη του καθώς ανθίζει μαζικά και μεγαλώνει σε προστατευόμενες περιοχές. Καλύπτει τους λόφους σε αποχρώσεις του μπλε που μετατρέπεται σε βιολετί προς το τέλος της σεζόν, η οποία αρχίζει συνήθως τον Αύγουστο και διαρκεί μέχρι τον Οκτώβριο.

Αυτό το μοναδικό φαινόμενο, που συμβαίνει κάθε 12 χρόνια, καλύπτει μια μεγάλη περιοχή η οποία κυριολεκτικά αλλάζει χρώμα. Το άνθος παράγει έναν μόνο σπόρο και στη συνέχεια πεθαίνει. Ο σπόρος αυτός χρειάζεται 12 χρόνια για να βλαστήσει! Τα φυτά στην Κεράλα άνθισαν το 1982, το 1994, το 2006, το 2018 και η επόμενη ανθοφορία αναμένεται το 2030!

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/357168-Ayto-to-loyloydi-anthizei-kathe-12-chronia ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...