Αχαΐα – Νέο, σύγχρονο διδακτήριο 11 αιθουσών για το δημοτικό σχολείο Λάππα

Στο στάδιο της προετοιμασίας βρίσκονται οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την δρομολόγηση του έργου ανέγερσης του νέου σχολικού συγκροτήματος του Δημοτικού Σχολείου Λάππα, στην Δυτική Αχαΐα. Όπως είναι ήδη γνωστό από τις 23 Ιουλίου έχει υπογραφεί από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα η πράξη ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ με συνολικό προϋπολογισμό 2.520.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το Τεχνικό Δελτίο του έργου, που συγχρηματοδοτείται από κοινοτικούς πόρους, το νέο σχολικό συγκρότημα θα είναι έτοιμο να παραδοθεί σε 24 μήνες. Το κτίριο που θα ανεγερθεί περιλαμβάνει συνολικά 11 αίθουσες διδασκαλίες και πολλούς βοηθητικούς χώρους.

Ειδικότερα, προβλέπεται η διαμόρφωση υπογείου στο οποίο θα φιλοξενούνται χώροι βιβλιοθήκης και αποθηκών. Η κατασκευή ισογείου στο οποίο θα υπάρχουν τρεις αίθουσες διδασκαλίας, χώροι ενημέρωσης των μαθητών, χώρος ιατρείου, κυλικείο, γραμματεία, γραφείο διευθυντή, γραφείο δασκάλων και τουαλέτες. Και η κατασκευή πρώτου ορόφου όπου θα φιλοξενούνται οκτώ αίθουσες διδασκαλίας, αναγνωστήριο, γραφείο Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, τουαλέτες κ.α.

Επίσης, προβλέπεται η κατασκευή χώρου πολλαπλών χρήσεων συνολικού εμβαδού 200 τετραγωνικών μέτρων. Δικαιούχος του έργου, σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

«Στόχος μας είναι στον συντομότερο δυνατόν χρόνο να παραδώσουμε στην εκπαιδευτική κοινότητα ένα σύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών διδακτήριο, θέτοντας τέλος στα προβλήματα που εντοπίζονται σήμερα», τόνισε σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι «η Περιφέρεια έχει ιεραρχήσει τις ανάγκες και τις προτεραιότητες και ακολουθεί απαρέγκλιτα τον στόχο της πλήρους αξιοποίησης των κοινοτικών πόρων».

Ενημέρωση



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...