Βίασαν και δολοφόνησαν δημοσιογράφο που ερευνούσε διαφθορά στην Ε.Ε.

Βίασαν και δολοφόνησαν δημοσιογράφο που ερευνούσε διαφθορά στην Ε.Ε.

Η Βικτόρια Μαρίνοβα, 30χρονη δημοσιογράφος του βουλγαρικού τηλεοπτικού δικτύου TVN, βιάσθηκε και δολοφονήθηκε χθες στην πόλη Ρούσε της Βουλγαρίας, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η δημοσιογράφος πραγματοποιούσε έρευνα για υπόθεση διαφθοράς στην διαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Η τελευταία εκπομπή της αφορούσε έρευνα δημοσιογραφικής ομάδας για εταιρείες που συμμετέχουν σε κατασκευαστικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ενωση και, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, το 30%-40% των ευρωπαϊκών κονδυλίων διασπαθίστηκαν ή δαπανήθηκαν σε μίζες.

Είναι η τρίτη δημοσιογράφος που δολοφονείται τον τελευταίο χρόνο σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης ερευνώντας υποθέσεις διαφθοράς. Τον περασμένο Οκτώβριο δολοφονήθηκε στη Μάλτα η Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, ενώ τον Φεβρουάριο στη Σλοβακία ο Γιαν Κούτσιακ.

«Σοκαρισμένος από την είδηση της δολοφονίας της δημοσιογράφου Βικτόρια Μαρίνοβα, που ερευνούσε τη διαφθορά στη Βουλγαρία. Η τρίτη δημοσιογράφος που δολοφονείται σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε έναν χρόνο. Χρειαζόμαστε πλήρη έρευνα για το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα» έγραψε στο Twitter ο Γκι Φερχόφστατ, εκπρόσωπος της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/344063-Biasan-kai-dolophonesan-demosiographo-poy-ereynoyse-diaphthora-sten-E-E ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...