Βαρύτατες ευθύνες σε υπουργούς ΝΔ – ΠΑΣΟΚ

Βαρύτατες ευθύνες σε υπουργούς ΝΔ – ΠΑΣΟΚ

Ολόκληρο το πόρισμα για το Ερρίκος Ντυνάν 

Μετωπική σύγκρουση για τα σκάνδαλα στην υγεία 

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ θα αναλάβει την περαιτέρω διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών των πρώην υπουργών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που εμπλέκονται στην σκανδαλώδη υπόθεση της πώλησης του «Ερρίκος Ντυνάν».

Το πόρισμα τους καταλογίζει βαρύτατες πολιτικές ευθύνες ενώ τεκμηριώνει με στοιχεία τη ζημία που προκλήθηκε από τις μεθοδεύσεις που ακολούθησαν για την πώληση του νοσοκομείου.

Η δημοσιοποίηση του πορίσματος πυροδότησε μετωπική σύγκρουση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

Η Νέα Δημοκρατία, το ΚΙΝΑΛ και οι εμπλεκόμενοι πρώην υπουργοί για μία ακόμα φορά μίλησαν για πολιτική σκευωρία και τον ΣΥΡΙΖΑ να τους ζητάει εξηγήσεις πώς βρέθηκαν «χτισμένα» έγγραφα και τιμολόγια στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Το γιγαντιαίο σκάνδαλο που συντελέστηκε στην Υγεία με την πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν», το ΚΕΕΛΠΝΟ και τις αρθροσκοπήσεις βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό και ανεβάζει στα ύψη την αντιπαράθεση.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δηλώνει ότι είχε προβλέψει ότι αυτή η Εξεταστική Επιτροπή δεν μπορεί να οδηγήσει σε καμία προανακριτική έναντι ουδενός Υπουργού.

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και ο Ανδρέας Λοβέρδος που έκανε λόγο για φιάσκο και πολιτική μηχανορραφία.

Βέβαια οι δύο πρώην υπουργοί δεν απαντούν επί της ουσίας και ειδικότερα για τη διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη ενδεχόμενων δικών τους ευθυνών.

Στα συμπεράσματα της Εξεταστικής Επιτροπής επισημαίνεται μεταξύ άλλων η απαίτηση για περαιτέρω διερεύνηση από τις δικαστικές αρχές των όσων κατέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος για να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί δια πράξεων ή παραλείψεων αδικήματα.

«Η Εξεταστική Επιτροπή εκτιμά ότι, αναφορικώς με τη σύμβαση της 4-7-2012 για εγγραφή πλασματικού ενεχύρου επί του συνόλου του εξοπλισμού του Νοσοκομείου «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ», απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση από τις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές Αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεσθεί διά πράξεων ή παραλείψεων αδικήματα, δεδομένου ότι η εν λόγω σύμβαση ήταν εξόχως καταχρηστική, αλλά και αχρείαστη…».

«Η Εξεταστική Επιτροπή εκτιμά ότι, αναφορικώς με την αποδοχή από τον Α. Γεωργιάδη και από τα μέλη του Δ.Σ. του Κ.Ι.Ε.Ν. του Μνημονίου της 26-3-2014 και την με υπογραφή του από τον ίδιο (Α. Γεωργιάδη) και από τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του ΚΙ.Ε.Ν. Γ. Κωσταρά και Α. Πανεθυμιτάκη αντιστοίχως, απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση από τις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές Αρχές […]».

«Η Εξεταστική Επιτροπή, έχοντας τη γνώμη ότι οι εκτιμηθείσες αξίες των πραγμάτων (κινητών και ακινήτων) και των άϋλων δικαιωμάτων υπελείποντο των πραγματικών, εκτιμά ότι απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση του όλου ζητήματος από τις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές Αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεσθεί διά πράξεων ή παραλείψεων αδικήματα, δεδομένου ότι κατά τη διαδικασία της αναγκαστικής εκτελέσεως δεν εφαρμόσθηκαν κατά τον προσήκοντα τρόπο οι διατάξεις του Κ.Πολ.Δ., που αφορούν την εκτίμηση των κατασχεθέντων περιουσιακών στοιχείων του Κ.Ι.Ε.Ν.».

«Η Εξεταστική Επιτροπή εκτιμά ότι, αναφορικώς με την μη διενέργεια προσωρινού φορολογικού ελέγχου και την μη προσκομιδή από το υπόχρεο Δ.Σ. του Κ.Ι.Ε.Ν. των αναγκαίων για την ολοκλήρωση της υπαγωγής στη ρύθμιση ληξιπροθέσμων χρεών, με αποτέλεσμα αυτή να μην ενεργοποιηθεί, απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση από τις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές Αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεσθεί διά πράξεων ή παραλείψεων αδικήματα, δεδομένου ότι το Ελληνικό Δημόσιο υπέστη οικονομική ζημία ισόποση με το ύψος των μη βεβαιωθέντων χρεών (πιθανό ύψος: 4.500.000 ευρώ) προς όφελος της μοναδικής ενυποθήκου δανείστριας ανώνυμης τραπεζικής εταιρίας με την επωνυμία «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.».

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/346429-Barytates-eythynes-se-ypoyrgoys-ND-PASOK ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...