Γάντια που μετατρέπουν τη νοηματική γλώσσα σε ομιλία

Γάντια που μετατρέπουν τη νοηματική γλώσσα σε ομιλία
Μία πολύ ενδιαφέρουσα εφεύρεση έδωσε σε τρεις μαθητές από την Ουκρανία (Anton Stepanov, Anton Posternikov και Maxim Osika) το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό Imagine Cup 2012, που διοργάνωσε η Microsoft στην Αυστραλία.

Οι τρεις εφευρέτες παρουσίασαν το EnableTalk, ένα ζευγάρι γάντια με αισθητήρες, τα οποία επικοινωνούν με ειδική εφαρμογή για τη μετατροπή των χειρονομιών της νοηματικής γλώσσας σε αυτοματοποιημένη ομιλία, δίνοντας έτσι την δυνατότητα σε ανθρώπους με προβλήματα ακοής να επικοινωνούν με αυτούς που δεν γνωρίζουν τη νοηματική γλώσσα.

Το ευχάριστο είναι ότι η μαζική παραγωγή τους αναμένεται να ρίξει το κόστος μόλις στα $ 20, καθιστώντας τα την πιο προσιτή λύση για τους περίπου 275 εκατ. ανθρώπους με προβλήματα ακοής. ενώ είναι εύκαμπτα, εύχρηστα και λειτουργούν με μπαταρία.

Πώς λειτουργεί; Κάθε ένα γάντι διαθέτει 15 αισθητήρες που καταγράφουν τις κινήσεις των χεριών και τις αποστέλλει μέσω Bluetooth στην εφαρμογή Enable Talk για smartphones, η οποία “μεταφράζει” τα δεδομένα με την βοήθεια των Microsoft Speech και Bing APIs.

Πηγή: techgear.gr

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...