Γαβρόγλου: Είναι προφανές ότι δεν θα περάσει ο φασισμός

ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

«Τα παιδιά δεν έχουν χρώμα και όποιοι θέλουν να τα χρωματίσουν για να δηλητηριάσουν και τα παιδιά, θα βρουν μπροστά τους όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς, αλλά και την Πολιτεία».

Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, έπειτα από τη συνάντηση που είχε στο γραφείο του με τους εκπαιδευτικούς του 1ου δημοτικού σχολείου Ικονίου Περάματος.

Παράλληλα, ο Κώστας Γαβρόγλου κάλεσε την αστυνομία να κάνει το δημοκρατικό της καθήκον όπου χρειάζεται. «Το υπουργείο δεν πρόκειται να κάνει πίσω, θα ανοίξει το σχολείο στα παιδιά των προσφύγων», προσέθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη, Τρίτη, προκλήθηκε ένταση και επεισόδια μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και γονέων και δασκάλων, στο Α’ Δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα, με αφορμή απόφαση να φοιτήσουν στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα 25 παιδιά προσφύγων από το Σχιστό.

Μία ομάδα περίπου 20 ατόμων, με επικεφαλής τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό, ήρθαν σε αντιπαράθεση με γονείς και δασκάλους ενόψει σύσκεψης που επρόκειτο να συγκληθεί στο σχολικό συγκρότημα για το θέμα της φοίτησης των προσφυγόπουλων.

Αναλυτικά, η σημερινή δήλωση του Κώστα Γαβρόγλου εχει ως εξής:

«Είχα μια συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς από το σχολείο του Περάματος για να ενημερωθώ για τα γεγονότα που προκάλεσε η Χρυσή Αυγή. Ο φασισμός δεν έχει τέλος. Όχι μόνον οι προκλήσεις των φασιστών δεν έχουν τέλος, αλλά και ο φασισμός θέλει καθημερινά να δηλητηριάζει την κοινωνία μας. Είναι προφανές ότι αυτό δεν πρόκειται να περάσει.

Και πρώτα από όλα όπως φάνηκε, από την αντίδραση των εκπαιδευτικών των σχολείων. Οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί κατάφεραν να αντιμετωπίσουν αυτή την πρόκληση στη δημοκρατία και κυρίως να εξασφαλίσουν την καθημερινότητα του σχολείου, συζητώντας και με γονείς. Στόχος τώρα είναι να υπάρξει μια κανονικότητα, την οποία μόνο οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εξασφαλίσουν στο σχολείο τους.

Τα παιδιά είναι παιδιά, δεν έχουν χρώμα και όποιοι θέλουν να τα χρωματίσουν για να δηλητηριάσουν και τα παιδιά, θα βρουν μπροστά τους όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς, αλλά και την Πολιτεία. Καλούμε την αστυνομία εκεί που χρειάζεται να κάνει το δημοκρατικό της καθήκον.

Το υπουργείο δεν πρόκειται να κάνει πίσω, θα ανοίξει το σχολείο στα προσφυγόπουλα και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό, μέσα στον προγραμματισμό που έχουμε ήδη ολοκληρώσει.

Το υπουργείο Παιδείας καλύπτει απολύτως τους εκπαιδευτικούς στο σχολείο. Σήμερα είδαμε ορισμένα πρακτικά ζητήματα και η κυβέρνηση στο σύνολο της, αλλά και το υπουργείο μας, θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μπορέσει να εξασφαλίσει την κανονικότητα στο σχολείο αυτό».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...