Γεννηματά: Μέρος της λύσης θα γίνουμε και όχι συμπλήρωμα

Συνέδριο

“Είμαστε ενωμένοι και όλοι μαζί μπορούμε, με τη δέσμευση για σκληρή δουλειά”

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, κατά τη δευτερολογία της στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, δήλωσε ότι, προχωράμε με σταθερά βήματα στη δημιουργία του ενιαίου φορέα της Δημοκρατικής Παράταξης.

«Ε,ναι,λοιπόν, επιστρέψαμε» είπε ξεκινώντας την ομιλία της, προσθέτοντας πως «είμαστε ενωμένοι και όλοι μαζί μπορούμε, με τη δέσμευση για σκληρή δουλειά», καθώς και ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν είναι άθροισμα πολέμαρχων, αλλά κίνημα λαού και ως τέτοιο μπορεί να υπάρξει και να τραβήξει μπροστά».

Η κ. Γεννηματά επανέλαβε την πρόταση για εθνική συνεννόηση, συνεννόηση των κομμάτων γύρω από μια εθνική γραμμή.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επιτέθηκε στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε ότι έδειξε ένα «πρωτοφανές δείγμα καθεστωτικής αντίληψης», όταν μίλησε για «θεσμικό εμπόδιο», αναφερόμενος σε απόφαση της δικαιοσύνης, επειδή διαφωνεί, και τόνισε πως η ΔΗΣΥ θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στους αντιπροσωπευτικούς θεσμούς της Δημοκρατίας, που, όπως είπε, έχουν «κλονιστεί».

Σημείωσε ακόμη πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη δέχεται «επιθέσεις φιλίας» από παντού, διότι όλοι αναγνωρίζουν την άνοδο της και διεμήνυσε: «Μέρος της λύσης θα γίνουμε. Δεν πρόκειται, όμως, να γίνουμε συμπλήρωμα κανενός».

Μίλησε για «απίστευτο κατήφορο» όσων επιτίθενται στο ΠΑΣΟΚ με σκανδαλολογία και ξεκαθάρισε πως η θέση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι «διαφάνεια για τους πάντες και παντού».

Η κ. Γεννηματά εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτή η «επίθεση σκανδαλολογίας» δεν γίνεται τυχαία, παράλληλα με το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και ειδικότερα σε ό,τι αφορά τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, σημείωσε: «Επιθέσεις στον πρωθυπουργό που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θωράκισε τη χώρα, δεν πιάνουν. Θα πάρουν την περιφρόνηση που τούς αξίζει, ματαιοπονούν».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/291035-Gennemata-Meros-tes-lyses-tha-ginoyme-kai-ochi-sympleroma ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...