Γερμανός αξιωματούχος για Ελλάδα: Την άνοιξη θα ξανασχοληθούμε μ’ αυτά τα σκουπίδια!!

Γερμανός αξιωματούχος για Ελλάδα: Την  άνοιξη θα ξανασχοληθούμε μ' αυτά τα σκουπίδια!!
Ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει η διοίκηση του Βερολίνου την Ελλάδα είναι η δήλωση γερμανού ανώτατου αξιωματούχου που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup.
Μιλώντας στο περιοδικό «Spiegel», είπε πως «την άνοιξη, θα αναγκαστούμε να ξανασχοληθούμε μ’ αυτά τα σκουπίδια».

Η δήλωση αυτή αφορά στην προβληματική απόφαση, που ελήφθη για την απομείωση του ελληνικού χρέους, ενώ την ίδια στιγμή η γερμανική κυβέρνηση απορρίπτει μετά βδελυγμίας ένα νέο «κούρεμα», καθώς ως πιστώτρια χώρα θα χάσει χρήματα.

«Η Γερμανία έχει συνηθίσει να γίνεται το δικό της στην ευρωζώνη. Όμως πλέον αντιμετωπίζει αυξανόμενες αντιδράσεις. Οι ανώτατοι εκπρόσωποι της τρόικα Γιοργκ Ασμουσεν από την ΕΚΤ, Τόμας Βίζερ από το Euro Working Group και Πόουλ Τόμπσεν από το ΔΝΤ ζητούν κούρεμα του χρέους. Στόχος τους είναι το 2020  να μειωθεί το επίπεδο του ελληνικού χρέους από το 144% του ΑΕΠ, στο οποίο θα φθάσει χωρίς κούρεμα, στο 70%. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, οι πιστώτριες χώρες πρέπει να ξεχάσουν τα μισά λεφτά τους», υποστηρίζει χαρακτηριστικά το γερμανικό περιοδικό.

Συνεχίζοντας και αναφερόμενο στην κόντρα Λαγκάρντ-Σόιμπλε το περιοδικό εξηγεί ότι,  «αν διαγραφεί μέρος του χρέους της ελληνικής κυβέρνησης, η Γερμανία θα πρέπει να ξεγράψει δισεκατομμύρια που έδωσε σε δάνεια για τη διάσωση της Ελλάδας. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η ελληνική κρίση θα κοστίσει χρήματα στους γερμανούς φορολογούμενους, πράγμα που η Ανγκελα Μέρκελ και ο Σόιμπλε θα ήθελαν να αποφύγουν σε προεκλογική περίοδο».

Το γερμανικό περιοδικό επισημαίνει ότι, σε μια ιδιωτική οικονομία, θεωρείται έγκλημα να καθυστερείς μια αναπόφευκτη χρεοκοπία. Αλλά η Μέρκελ και ο Σόιμπλε είναι αποφασισμένοι να κάνουν ακριβώς αυτό, επειδή προτεραιότητά τους είναι οι επικείμενες εκλογές. Ως αποτέλεσμα, με το χρέος να παραμένει απαγορευτικά υψηλό, η ελληνική κυβέρνηση αναγκάζεται να εντείνει την πολιτική λιτότητας ενώ οι επενδυτές παραμένουν άφαντοι.

ΕΥΡΩΠΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...