Γευστικές προτάσεις για την Τσικνοπέμπτη…Από την Σεφ μας…

380629_450479891652350_284986486_nΤσικνίστε!!!!και αφήστε τους ουρανίσκους σας  σε έντονες γεύσεις και μυρωδιές !!!!
χρόνια πολλά!!!
Δυο συνταγές για την Τσικνοπέμπτη από την σεφ μας Βασιλεία Κολλόκα 
 – ———————————————————————————————————————————–
Χοιρινά παντσετάκια αρωματικά
images
 Υλικά
10-12  παντσετάκια
Για την μαρινάδα
6 κ.σ ελαιόλαδο με  την φλούδα
5 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ θυμάρι
1 ποτήρι του νερού μπύρα
2 φύλλα δάφνη
αλάτι χοντρό
και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Συνοδεύουμε
8 πατάτες με τη φλούδα τους
χοντρό  αλάτι
4 σκελίδες σκόρδο
2κ.σ βούτυρο
3 πιπεριες φλωρίνης
100 γρμμ φέτα
Εκτέλεση
Πλένουμε καλα τα παντσετάκια και τα  σκουπίζουμε  ταμποναριστά.Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε  καλά όλα τα υλικά της μαρινάδας, και βάζουμε μέσα τα παντσετάκια.Κλείνουμε με διάφανη μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.Ψήνουμε τα παντσετάκια 15 λεπτά απο κάθε πλευρά .Σερβίρουμε με πατάτες ψημένες .
Πατάτες Ψητές΄,Πλένουμε καλά τις πατάτες  χωρίς να τις καθαρίσουμε! τις αλατίζουμε με χοντρό αλάτι και τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο.Βάζουμε τις πατάτες μέσα στην θράκα και τις ψήνουμε.Ο χρόνος εξαρτάται απο το πόσο δυνατή ειναι η θράκα και πόσο μεγάλες οι πατάτες..Καλό είναι να τρυπάμε με ένα πιρούνι να δούμε αν ψήθηκαν.
Έχουμε χτυπήσει στο μπλέντερ ,το βούτυρο ,την φέτα,το σκόρδο,και τισ πιπεριές, μόλις εχουν ψηθεί οι  πατάτες τις κόβουμε στην μέση και προσθέτουμε το ντιπ!Τελος ριχνούμε φρεσκοτριμμενο πιπερι!
Μπιφτεκάκια από προβατίνα
index
 Υλικά
3 μέτρια κρεμμύδια
600 γραμμ κιμά προβατίνα
100 γραμμ κιμα μοσχαρίσιο ( καθαρο ψαχνο)
3 φέτες μπαγιάτικο μουλιασμένο ψωμί
 4 κ.σούπας  ελαιόλαδο
1 κ .σούπας (συνολικά) μπαχαρικά (κόλιανδρο μπαχάρι ,μουστάρδα σκόνη,)
1/2 φλιτζανι μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλατι χοντρό
πιπέρι χοντροκομμένο
Εκτέλεση.
    Μέσα σε ένα τηγάνι βάζουμε τα κρεμμύδια ψιλικομμένα και τα σωτάρουμε λίγο τόσο όσο να στεγνώσει απο τα υγρά του. Το αποσύρουμε απο την φωτιά.Εν τω μεταξύ βαζουμες σε σε ένα μπώλ τον κιμά και τα  δυο μέρη το ψωμί τα αρωματικά τα μπαχαρικά αλατι πιπερι και το λάδι στο τέλος.Ζυμώνουμε καλα ,και τοποθετούμε την ζυμη σε ενα ταψάκι το οποίο σκεπάζουμε με μεμβράνη  και το αφήνουμε στο ψυγείο 30″.
Ψήνουμε σε καλή φωτιά και ψηλα  ούτως ώστε να αποφύγουμε να παρουν φωτια απο το λίπος που θα στάζει ενώ θα ψήνονται.
 Το ψήσιμο που απαιτείται είναι 20 λεπτά  συνολικά.,σκοπός μας είναι να ροδίσουν και να μείνουν ζουμερα!!!!!
ΤΙΠΣ!!!
Μπορούμε να ετοιμάσουμε ενα δροσερό ντιπ γιαουρτιου για να συνοδεύσουμε τα μπιφτέκια μας.!!!
Ντιπ γιαουρτιου¨100 γραμμ. γιαούρτι πλήρες,100 γραμμ. κατίκι Δομοκού 1/2 κ.σ θυμαρι ,λίγο λάδι και λιγο αλάτι.Ανακατεύουμε καλά..και σερβίρουμε!!!


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...