Γευστικές προτάσεις για το μπακαλιάρο από τη Σεφ μας.

 bakaliaros me patates (lefkada)Μπακαλιάρος με πατάτες
Υλικά
1 φύλλο μπακαλιάρος περίπου 1 κιλό
1/2 κιλό πατάτες
15 σκιλίδες σκόρδο μετριες
1 ποτήρι του νερού λάδι
χυμό απο 3 μεσαία λεμόνια
μαύρο χοντροκομμένο πιπέρι
ελάχιστο αλάτι (και αυτό το προσθέτουμε εαν και εφόσον κρίνουμε ότι χρειάζεται δοκιμάζοντας το φαγητό στο τέλος του)
Έκτέλεση
Πλένουμε καλά τον μπακαλιάρο απο την προηγούμενη μέρα .Τον βάζουμε να μουλιάσει ολόκληρος , όταν μαλακώσει ,βγάζουμε τα λέπια απο την μερια του δέρματος κόβουμε τα πτερύγια,και αφαιρούμε τις μαύρες μεμβράνες απο το εσωτερικό της κοιλιάς.Τον κόβουμε κομματια και τον βάζουμε ξανά να μουλιάσει για περίπου 5 -8 ώρες θα πρέπει σε αυτό το διάστημα να του αλλάξουμε 5 -6 νερά(κρύο νερό.)
   ΄Καθαρίζουμε , πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες  ,(κυδωνάτες) ,τις στρώνουμε στον πάτο της κατσαρόλας σε στρώση  προσθέτουμε τις σκελίδες τα σκόρδα  και τέλος στρώνουμε  τα κομμάτια του μπακαλιάρου με το δέρμα προς τα πάνω.Ρίχνουμε το πιπέρι και το 1\3 απο το λάδι ,ρίχνουμε νερό τόσο όσο να καλύψουμε το φαγητό.Μαγειρεύουμε το φαγητό μας σε μέτρια φωτιά και μισόκλειστο καπάκι.Για να καταλάβουμε ότι το φαγητο είναι έτοιμο τρυπάμε τις πατάτες αν τρυπιούνται ειναι έτοιμο ,τότε παίρνουμε το χυμό απο τα λεμόνια και το υπόλοιπο λάδι που έχουμε κρατήσει και τα χτυπάμε καλά με ένα πιρούνι ή στο μπλέντερ τα χτύπαμε μέχρι να ασπρίσουν,τα ρίχνουμε ΄μέσα στην κατσαρόλα χώρις να την έχουμε βγάλει απο την φωτιά.Κουνάμε καλά την κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις ΄τοτε το βγάζουμε απο την φωτιά .Ρίχνουμε το υπόλοιπο πιπέρι .Το φαγητό μας είναι έτοιμο και επιτυχημένο είναι αν η σάλτσα του έχει πάρει μια πυχτή κρεμώδη υφή.


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...