Γεύσεις Χριστουγέννων: Χριστουγεννιάτικος κορμός με κρέμα κάστανο

unnamed1 unnamed
Εύκολος Χριστουγεννιάτικος κορμός με κρέμα κάστανο
Υλικά
Βάση
5 ασπράδια
1/2 φλυτζ.του τσαγιού ζάχαρη
5 κρόκοι
1 βανίλλια
60 γρ αλεύρι (6 κουταλιες κοφτές της σούπας)
40 γρ κορν φλάουερ
30 γρ.κακάο σε σκόνη
κρέμα
300 γρ σαντιγύ σφιχτή
1/3 φλυτζ.του τσαγιού ζάχαρη
300 γρ.κάστανο γλυκό
Στόλισμα
4-5 μαρόν γλασσε
ζάχαρη άχνη
κακάο
Εκτέλεση
Βάση
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια πολύ σφιχτή μαρέγκα και την βάζουμε στο ψυγείο .
Σ’ ένα βαθύ μπώλ χτυπάμε τους κρόκους  και την ζάχαρη ,κοσκινίζουμε το αλεύρι , το κορν φλάουερ,και το κακάο και τα προσθέτουμε στο μείγμα και συνεχίζουμε να χτυπάμε για αλλα 5 ‘.Σ’αυτό το μείγμα προσθέτουμε σιγά σιγά με το χέρι την μαρέγκα ανακατεύοντας με προσεκτικές κυκλικές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Καλύπτουμε ένα ταψί διαμέτρου 30χ40  με ενα κομματι ρυζόχαρτο στρώνουμε το μείγμα και βάζουμε απο πάνω απο το μείγμα αλλο ενα φύλλο ρυζόχαρτο.Ψήνουμε στους 190 βαθμους κελσίου για 10 λεπτά!!
κρέμα
Χτυπάμε στο μίξερ στην 3 ταχύτητα την σαντιγύ(ετοιμη σαντιγύ βρισκεται στα ράφια των σούπερ μάρκετ) με την ζάχαρη  για 5′.Στη συνέχεια προσθέτουμε το κάστανο το οπoίο έχουμε πολτοποιήσει και χτυπάμε αλλα 5′ μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
Συναρμολόγηση.
Ξεκολάμε τα δύο ρυζόφυλλα απο την ψημένη βάση του κορμού και στην μία πλευρά απλώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα κρατώντας 4 κουταλιές της σούπας.και αρχίζουμε να τυλίγουμε την βάση σε ρολό.Απλώνουμε την κρέμα που έχουμε κρατήσει στην εξωτερική επιφάνεια του κορμού και κάνουμε ραβδωτά σχέδια με ένα πιρουνι.Στολίζουμε τον κορμό μας με μαρόν γλασσέ  ψιλοκομμένα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κακάο.!!
Μικρά tips
Εάν θέλουμε την βάση του κορμου μπορούμε να την αρωματίσουμε με   λικέρ amaretto χρησιμοποιώντας ενα πινελάκι !!!!
Για απορίες σας στείλε τις ερωτήσεις σαν σχόλιο κάτω από το άρθρο


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...