Γηπεδούχος και… άνετος ο Ολυμπιακός στον β΄ προκριματικό γύρο

ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ Η ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

Εύκολο έργο για τον Ολυμπιακό και -αναμενόμενα- δύσκολη αποστολή για τη Βουλιαγμένη, επιφύλαξε η κλήρωση της Β΄ προκριματικής φάσης της Euroleague γυναικών στην υδατοσφαίριση, που διενεργήθηκε σήμερα στο Ντουμπρόβνικ.

Οι «ερυθρόλευκες» θα φιλοξενήσουν στο κολυμβητήριο του Πειραιά τον Γ΄ όμιλο, στο πλαίσιο του οποίου θα τεθούν αντιμέτωπες με την ουγγρική Ντουναουϊβάρος, τη γαλλική Λιλ και την ολλανδική Ουτρέχτη. Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει προβλήματα για να πάρει την πρόκριση (το εισιτήριο για τα προημιτελικά παίρνουν οι δύο πρώτοι), ενώ είναι φαβορί και για την πρώτη θέση του ομίλου, που θα της δώσει τις προϋποθέσεις για μία πιο βατή κλήρωση στα προημιτελικά.

Από την πλευρά της, η Βουλιαγμένη κληρώθηκε στον Α΄ όμιλο και θα ταξιδέψει στο «άντρο» της πρωταθλήτριας Ευρώπης Σαμπαντέλ. Εκτός από την πανίσχυρη ισπανική ομάδα, ο ΝΟΒ θα αντιμετωπίσει τη ρωσική Χάντι Μανσίσκ και την ουγγρική Βασούτας και θα χρειαστεί να δώσει μεγάλη μάχη για να πάρει το εισιτήριο για την οκτάδα. Υπενθυμίζεται ότι η Βουλιαγμένη πέρασε ως τρίτη του ομίλου της από την Α΄ προκριματική φάση και μοιραία είχε πιο δύσκολη κλήρωση, καθώς τοποθετήθηκε στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας.

Οι αγώνες των τεσσάρων ομίλων θα γίνουν το τριήμερο 13-15 Ιανουαρίου. Αναλυτικά η κλήρωση:

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ (Σαμπαντέλ): Σαμπαντέλ (Ισπανία), Χάντι Μανσίσκ (Ρωσία), Βασούτας (Ουγγαρία), ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ (Σαν Αντρέου): Κίνεφ Κίρισι (Ρωσία), Σαντ Αντρέου (Ισπανία), Ματαρό (Ισπανία), Μπολιάσκο (Ιταλία)

Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ (Πειραιάς): ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Ντουναουϊβάρος (Ουγγαρία), Ουτρέχτη (Ολλανδία), Λιλ (Γαλλία)

Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ (Μεσίνα): Ουίπεστ (Ουγγαρία), Πλεμπίσιτο Πάντοβα (Ιταλία), Λέιντεν (Ολλανδία), Μεσίνα (Ιταλία)

* Στο Ντουμπρόβνικ, όπου το απόγευμα διεξάγεται ο αγώνας για το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ ανδρών μεταξύ της τοπικής Γιουγκ και της Μπρέσια, έγινε επίσης η κλήρωση των ημιτελικών του Euro Cup ανδρών.

Τα ζευγάρια που προέκυψαν είναι Γιάντραν Χέρτσεγκ Νόβι (Μαυροβούνιο)-Φερεντσβάρος (Ουγγαρία) και Βερόνα (Ιταλία)-Οραντέα (Ρουμανία). Οι αναμετρήσεις είναι διπλές και θα γίνουν στις 18 Ιανουαρίου και στις 18 Φεβρουαρίου.

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...