Για τις εκλογές στον ΤΟΕΒ πεδιάδος Μόρνου: Να μη «χύσουμε το γάλα απ’ την καρδάρα»

Όπως είναι γνωστό, οι παροιμίες είναι απόσταγμα πείρας.

Αφορμή για την παραπάνω παροιμιώδη διατύπωση δίνει η όψιμη και αγωνιώδης  κινητικότητα ορισμένων να εμπλακούν στις διαδικασίες εκλογής νέας διοίκησης στον ΤΟΕΒ πεδιάδας Μόρνου.

Οι υποψήφιοι «σωτήρες»; Πολλοί. Και μάλιστα -περιέργως πως- μεταξύ αυτών και αυτοί που στο παρελθόν, έχοντας στα χέρια τους τις τύχες του Οργανισμού τον οδήγησαν στην παράλυση και στην ανυποληψία. Που με τις ενέργειές τους ή τις παραλείψεις τους είναι  συνυπεύθυνοι για την κατάντια της πεδιάδας. Αυτοί που παρέλαβαν για χρήση το έργο του «Αναδασμού» (ναι, και τις χωμάτινες τάφρους με τις ιτιές!), που, αναρμόδια και παράτυπα, ήλεγξαν μέσα σε δύο ημέρες 60 χιλιόμετρα διώρυγες και διαπίστωσαν την καλή λειτουργία τους (!) δίνοντας έτσι «χείρα βοηθείας» για τη διακοπή της καταβολής αποζημιώσεων ηρτημένης εσοδείας  στους δικαιούχους καλλιεργητές. Προς τι λοιπόν το όψιμο ενδιαφέρον τους και από το ρόλο του παθητικού θεατή επιδιώκουν  με κάθε τρόπο –ακόμα και αθέμιτο- να  επανέλθουν στη Διοίκηση του Οργανισμού; Είναι άραγε η γοητεία της  εξουσίας ή  και άλλα  προσωπικά και ιδιοτελή κίνητρα;

Θα τους ξαναεμπιστευτούμε; Είναι το καίριο ερώτημα σήμερα προς τα μέλη του Οργανισμού. Θα τους δώσουμε το δικαίωμα να ακυρώσουν στην πράξη τα  ορατά αποτελέσματα της σοβαρής, επίπονης και μεθοδικής προσπάθειας που καταβλήθηκε από το σημερινό Δ.Σ.; Να ακυρώσουν δηλαδή την αξιόπιστη, διάφανη και αποτελεσματική οργάνωση και λειτουργία του Οργανισμού; Να καθυστερήσουν, να στρεβλώσουν  ή ακόμα και να ακυρώσουν  την ολοκλήρωση του έργου του «Αναδασμού» που μετά από πολύμηνη, επίμονη και απαιτητική προσπάθεια  -στην οποία συνέβαλε αποφασιστικά η σημερινή Διοίκηση-  επανασχεδιάστηκε ως σύγχρονο σωληνωτό πλέον δίκτυο και βρίσκεται στα πρόθυρα επανεκκίνησης; Να ακυρώσουν τη μελετημένη προσπάθεια εξασφάλισης μόνιμων εσόδων για τον Οργανισμό από την εκμετάλλευση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας;

Δεν είναι κρίμα όλα αυτά να πέσουν  στο κενό; Η διοίκηση του Οργανισμού χρειάζεται ωριμότητα, υπευθυνότητα από όλους, γνώση του αντικειμένου και των απαιτήσεων της θέσης. Ιδιαίτερα μάλιστα την προσεχή περίοδο που θα χρειαστεί ο Οργανισμός να διαχειριστεί δύσκολα και απαιτητικά θέματα, όπως αυτό της διανομής και της κοστολόγησης του νερού άρδευσης.

Να το πούμε καθαρά: Η αδιαφορία και η χαλαρή στάση δεν είναι πράξη ευθύνης.  Ψήφος στηριγμένη σε άλλα κριτήρια εκτός από την αποτελεσματική υπηρέτηση του συμφέροντος του Οργανισμού θα έχει και τις συνέπειές της.

Κουτσόπουλος Κώστας

Γραμματέας του Δ.Σ. του ΤΟΕΒ πεδιάδος Μόρνου



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...