Γιορτές που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα!

Πόσο παράξενη ή περίεργη μπορεί να είναι μια γιορτή;

Δείτε παρακάτω την λίστα που ακολουθεί και θα το διαπιστώσετε και μόνοι σας!

  1. HOLI  το φεστιβάλ των χρωμάτων γιορτάζεται την  μέρα μετά την πρώτη πανσέληνο του Μαρτίου στην Βόρεια Ινδία και το Νεπάλ. Γυναίκες και άνδρες, ξεχύνονται στους δρόμους με νεροπίστολα , σακουλάκια μπογιάς και χρώματα σε σκόνη με μόνο έναν σκοπό : Να βάψουν όποιον βρουν μπροστά τους στα χρώματα της άνοιξης. Σε μια Ινδία με έντονες κοινωνικές διαστρωματώσεις, η γιορτή των χρωμάτων είναι μία ευκαιρία , όλοι ανεξαρτήτως , να γίνουν ένα.
  2. Η Μάχη της Ντομάτας δεν έχει νικητές ούτε ηττημένους, έχει μόνο συμμετέχοντες , οι οποίοι παιρνούν 2 ώρες έντονης δράσης και διασκέδασης. Το κέντρο του Buniol ( Ισπανία) μετατρέπεται την τελευταία Τετάρτη κάθε Αυγούστου στο πιο «κόκκινο πεδίο μάχης» καθώς 140 τόνοι ντομάτας μεταφέρονται εκεί γι’ αυτόν τον σκοπό. Το σύνθημα της έναρξης δίνεται με ένα πυροτέχνημα στις 11 το πρωί και ακολουθεί ένα 2ωρο «μακελειό»
  3. Battaglia delle Arance λίγοι είναι οι άνθρωποι στον κόσμο που γνωρίζουν την Ivrea για κάτι άλλο πέρα της «μάχης των πορτοκαλιών». Οι εορταστικές εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα τον Φεβρουάριο στα πλαίσια του καρναβαλιού και έχουν τις ρίζες τους στον Μεσσαίωνα. Σύμφωνα με τον μύθο, ο κόμης Ranieri του  Biandrate αποκεφάλισε την κόρη ενός μυλωνά όταν του αρνήθηκε το δικαίωμα της πρώτης νύχτας! Σήμερα , μια άμαξα, αναπαριστά την φρουρά του Κόμη και οι συμμετέχοντες, χωρισμένοι σε 9 ομάδες , τους εξεγερμένους κατοίκους. Οι επισκέπτες της πόλης μπορούν να συμμετάσχουν στην γιορτή εάν εγγραφούν, αλλιώς δεν μπορούν να πετάξουν πορτοκάλια! Όσοι δεν συμμετέχουν, φορούν κόκκινα φουλάρια, για να μην γίνουν στόχος, ωστόσο σπάνια αποφεύγουν τα πυρά!
  4.  Summer Redneck Games οι θερινοί χωρικοί αγώνες διεξάγονται κάθε Ιούλιο στο Δουβλίνο και τα αγωνίσματα περιλαμβάνουν το φτύσιμο των κουκουτσιών, βουτιές σε μια γούβα με την κοιλιά, διαγωνισμό για το ποιος έχει πιο μακρυά μαλλιά , κ.ά. Η μασκότ και αυτός που ανάβει την φλόγα του αγώνα είναι ο L-Bow , ένας τοπικός εργάτης που έχει χάσει όλα του τα δόντια.
  5. Hadaka Matsuri η Γιορτή των Γυμνών διεξάγεται κάθε Φεβρουάριο στην Ιαπωνία και δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο άντρες όλων των ηλικιών. Η μάχη περιλαμβάνει στολή Fundoshi ( δηλαδή παραδοσιακά στριγκάκια) , λασπομαχίες σε παγωμένους βούρκους με σκοπό να εξασφαλίσει μια καλή σοδειά και να φέρει καλή τύχη στους διαγωνιζόμενους.
  6. Cooper’s Hill Annual Cheese Rolling άλλη μια τελετή γονιμότητας με ρίζες στην Ρωμαϊκή περίοδο λαμβάνει χώρα στα τέλη Μαϊου στο  Cooper’s Hill  του Gloucester. Ένα τυρί αφήνεται να κυλήσει σε μια πλαγιά και οι συμμετέχοντες κατεβαίνουν τον λόφο τρέχοντας για να το πιάσουν. Ο νικητής παίρνει το τυρί και ο δεύτερος με τον τρίτο χρηματικά έπαθλα 10 και 5 λίρες Αγγλίας, αντίστοιχα. Σημειωτέον, οι γυναίκες πρέπει να τρέχουν σε ξεχωριστή κούρσα, ενώ υπάρχουν κούρσες για όλες τις ηλικίες.  
  7. World Beard and Moustache Championship λαμβάνει χώρα κάθε 2 χρόνια στο Βερολίνο. Ο διαγωνισμός αυτός συγκεντρώνει ανθρώπους με εμπνευσμένα μούσια από όλον τον κόσμο. Η πόλη δίνει φόρο τιμής στους εκκεντρικούς συμμετέχοντες , οι οποίοι ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιο τρομερό μούσι και μουστάκι!
  8. La Rapa Das Bestas σε διάφορα μέρη της Ισπανίας και ειδικότερα στην Sierra da Capelada η εκτροφή αλόγων είναι μια σημαντική υπόθεση, καθώς και η εξημέρωσή τους, η οποία έχει την δική της μέρα! Η Rapa Das Bestas πραγματοποιείται την πρώτη Κυριακή κάθε Ιουλίου , εκτός αν αυτή συμπίπτει με την 1η Ιουλίου , οπότε και μεταφέρεται για την επόμενη Κυριακή. Παραδοσιακά τα ζώα κουρεύονται , στιγματίζονται με σφραγίδες και αφήνονται ελεύθερα με τους συμμετέχοντες να προσπαθούν να τα δαμάσουν!

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/280710-Giortes-poy-xepheygoyn-apo-ta-synethismena ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...