Γιώργος Σταθάτος: «Να γίνει το 3on3 του ΠΑΣ Ναυπάκτου θεσμός για την πόλη»

Ο Γιώργος Σταθάτος, ένας εκ των βασικών συντελεστών του 3on3 που διοργανώθηκε στην Ναύπακτο, το διήμερο 27-28 Ιουλίου, αλλά και προπονητής του ΠΑΣ Ναυπάκτου, μίλησε στο sport24patras για το επιτυχημένο Τουρνουά αλλά και για τους στόχους της ομάδας του, την ερχόμενη σεζόν.

Ποια από τις δύο μέρες του Τουρνουά ξεχωρίζεις ;

«Και οι δύο μέρες είναι εξίσου σημαντικές. Την πρώτη μέρα που αγωνίστηκαν μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου είχαμε 16 συμμετοχές. Αυτά τα παιδιά αγωνίζονται κατά τη διάρκεια του χρόνου στις ομάδες τους και ήταν ευκαιρία να προπονηθούν και στη διάρκεια του καλοκαιριού. Την δεύτερη μέρα αγωνίστηκαν επίσης 16 ομάδες, ενώ όταν ξεκίνησαν οι εγγραφές υπήρχαν τηλεφωνήματα και από αρκετές ακόμη. Εμείς όμως θέλαμε να κρατήσουμε το τουρνουά σε αυτόν τον αριθμό, για να δώσουμε τη χαρά του παιχνιδιού. Χωρίσαμε τις ομάδες σε ομίλους έτσι ώστε η κάθε μία να παίξει τουλάχιστον 3 παιχνίδια, γιατί μας ενδιαφέρει η διασκέδαση μέσα από το παιχνίδι και όχι απλά να έρθουν για το τυπικό της υπόθεσης. Είτε κερδίσουν είτε χάσουν να είναι εξίσου ευχαριστημένοι από αυτό που θα τους δώσουμε. Το γεγονός ότι ομάδες από το Μεσολόγγι, την Πάτρα και Θέρμο δήλωσαν συμμετοχή σημαίνει πολλά για εμάς και θα προσπαθήσουμε τα επόμενα χρόνια να «μεγαλώσουμε» το τουρνουά, με σκοπό μας να γίνει θεσμός για την πόλη».

Θέλει ο ΠΑΣ Ναυπάκτου αλλά και εσύ προσωπικά, να παρακινήσετε τα παιδιά, ώστε να ασχοληθούν με το μπάσκετ ;

«Αυτό συμβαίνει κατά τη διάρκεια του χρόνου μέσα από τον σύλλογό μας και τις ακαδημίες μας, που λειτουργούν εξαιρετικά. Έχουμε αρκετούς προπονητές που τους εντάσσουμε σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και δουλεύουμε τα παιδιά από μικρή ηλικία γιατί η αντρική μας ομάδα απαρτίζεται κατά το πλείστον από γηγενής παίκτες. Το συγκεκριμένο τουρνουά είναι κάτι το διαφορετικό. Βασικός σκοπός είναι η ψυχαγωγία των παιδιών αλλά και να σταθούμε στο πλευρό τους και κατά η διάρκεια του καλοκαιριού».

Τηρουμένων των αναλογιών, πόσο δύσκολη ήταν η διεξαγωγή του 3on3 ;

«Η προσωπική δουλεία που έγινε τόσο από εμένα και το Δ.Σ. της ομάδας όσο και από τους προπονητές ήταν μεγάλη. Σκοπός μας ήταν να δώσουμε χαρά στα παιδιά, να τα φέρουμε στο γήπεδο αλλά και να γνωριστούμε με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που αγαπάνε το μπάσκετ. Μπορούμε να πούμε ότι θέλουμε να κερδίσουμε περισσότερους φιλάθλους γιατί η ομάδα έχει ανάγκη τον κόσμο. Στην Ναύπακτο το μπάσκετ μπαίνει σε δεύτερη μοίρα και για αυτό θέλαμε μέσω της διοργάνωσης να ενισχύσουμε το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων για το άθλημα και να δείξουμε ότι στη πόλη μας γίνονται πράγματα γύρω από το μπάσκετ».

Ποιοι είναι οι στόχοι του ΠΑΣ Ναυπάκτου για την επόμενη χρονιά ;

«Να τονίσω ότι είναι μεγάλη χαρά, παίκτες μας, να κάνουν το επόμενο βήμα σε υψηλότερες κατηγορίες, όπως και έχει συμβεί αρκετές φορές. Σε ότι έχει να κάνει με τα αγωνιστικά, προσπαθήσαμε φέτος να φτιάξουμε ένα πιο ισχυρό σύνολο.. Έχουμε ενισχυθεί με επιστροφές παικτών που στο παρελθόν αγωνίστηκαν στην ομάδα, όπως ο Κόκλας και ο Παναγιωτόπουλος, που τη περασμένη σεζόν έπαιζαν στον Φαέθων Αντιρρίου, ενώ ήρθαν και κάποιοι καινούργιοι παίκτες που εντός ολίγον ημερών θα ανακοινωθούν. Βασικός στόχος της ομάδας είναι να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ, να μπούμε στα play off και από εκεί και πέρα, έχουμε στο μυαλό μας την άνοδο στην Γ΄ Εθνική. Βήμα βήμα βέβαια, χωρίς να είναι αυτοσκοπός μας, γιατί οι προτεραιότητες, έχουν να κάνουν με τον σύλλογο εν γένει και όχι μόνο με την αντρική ομάδα. Σε κάθε περίπτωση, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

sport24patras.g

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...