«Γκάφα» Χουλιαράκη για το χρέος!

Όλοι ξέραμε ότι τα μέτρα για το χρέος θα διευκρινίζονταν πλήρως και θα δίνονταν προς το τέλος του προγράμματος, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, από το βήμα του συνεδρίου του Economist, προκαλώντας έκπληξη στο ακροατήριο, καθώς όλο το 2017 και ειδικά το τελευταίο δίμηνο, της διαπραγμάτευσης, όποιον ρωτούσες στην κυβέρνηση, σου έλεγε για την μάχη που δίνει για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός σε πάνελ με τους Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Φραντσέσκο Ντρούντι (ΕΚΤ) και Νικόλα Τζιαμαρόλι (ESM) φαίνεται πως δεν ήταν στο ίδιο μήκος κύματος με τους συναδέλφους του, καθώς διαφώνησε με τον κ. Ντρούντι όταν ο δεύτερος έκανε λόγο για ασάφεια σχετικά με το χρέος. Πάντως, ο κ. Χουλιαράκης, είπε στη συνέχεια ότι η κυβέρνηση θα ήταν ευτυχής εάν υπήρχε συμφωνία στην ανάλυση βιωσιμότητας χρέους με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Σύμφωνα με τον υπουργό, τώρα το βάρος πρέπει να πέσει στην επιτάχυνση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, ενώ εστίασε στον στόχο για τη μείωση της γραφειοκρατίας και στη σημασία της ανάκτησης της ιδιοκτησίας του προγράμματος, από την κυβέρνηση. Αυτό που πρέπει να βελτιώσουμε, σύμφωνα με τον υπουργό, ε είναι το πώς επικοινωνούμε τα αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων, ώστε να βοηθήσουν στην προσέλκυση των επενδύσεων.

Για το πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ, είπε ότι είναι επιθυμητό, αλλά δεν είναι απαραίτητο για την επιστροφή της χώρας στις αγορές. «Είναι επιθυμητό, το επιδιώκουμε, αλλά η επιστροφή στις αγορές δεν θα κριθεί από αυτό, αλλά από την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και τη μακροοικονομική σταθερότητα» δήλωσε.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/290578-Gkapha-CHoyliarake-gia-to-chreos ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...