Γονείς και δάσκαλοι έτρεψαν σε φυγή την υπουργό Παιδείας σε σχολείο στην Ουάσιγκτον

Σε καθημερινό φαινόμενο και σε όλα τα μέτωπα εξελίσσονται οι αντιδράσεις των Αμερικανών πολιτών εναντίον της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ. Γονείς, δάσκαλοι και διαμαρτυρόμενοι για τις πολιτικές του Ρεπουμπλικανού προέδρου, μπλόκαραν την είσοδο της υπουργού Παιδείας Μπέτσι ΝτεΒός σε σχολείο στην Ουάσιγκτον και την έτρεψαν σε φυγή μαζί με τη συνοδεία ασφαλείας της.

Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή ακριβώς την ανάληψη καθηκόντων της Μπέτσι ΝτεΒός, καθώς μία μεγάλη μερίδα Αμερικανών πολιτών αντιτίθεται στις πρακτικές και τις πολιτικές που σκοπεύει να εφαρμόσει στον νευραλγικό χώρο της Παιδείας.

Η νέα υπουργός Παιδείας των ΗΠΑ επιχείρησε να επισκεφθεί το Jefferson Middle School Academy, στη Νοτιοδυτική Ουάσιγκτον, στην πρώτη της δημόσια επίσκεψη σε σχολείο, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της. Η επίσκεψη της κυρίας ΝτεΒός ήταν «κλειστή» για τα ΜΜΕ, ωστόσο ένας από τους διαμαρτυρόμενους «ανέβασε» το βίντεο με τις αντιδράσεις και την αποχώρηση της Αμερικανίδας υπουργού Παιδείας στα social media, με αποτέλεσμα να γίνει γνωστό το θέμα.

Όπως ανακοίνωσαν οι δάσκαλοι και οι γονείς, υπερασπίζονται το Δημόσιο Σχολείο και τη λειτουργία του και θα δώσουν μάχη, ώστε να παραμείνει ένα δημόσιο αγαθό, αποτρέποντας την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...