Γουάτσα: Με την επιστροφή στις αγορές, παίρνετε το πεπρωμένο σας, στα χέρια σας

«Κάντε την Ελλάδα το καλύτερο μέρος για επενδύσεις»

«Καλοί άνθρωποι οι πιστωτές, αλλά δεν μπορούν να προβλέψουν το μέλλον»

« Εάν αποκτήσετε πρόσβαση στις διεθνείς αγορές θα αποκτήστε ξανά τον έλεγχο του πεπρωμένου σας», τόνισε ο Ινδοκαναδός επενδυτής  Πρεμ Γουάτσα, κατά την ομιλία του στην απογευματινή εκδήλωση της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ. Στο κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής, ο μεγαλοεπενδυτής που έχει ποντάρει στην ανάκαμψη της ελληνικής Οικονομίας, προχωρώντας σε σημαντικές επενδύσεις τα τελευταία χρόνια, είπε ότι να φτιάξει  κυβέρνηση το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα, πρέπει  να συμπληρώσει τρεις  προϋποθέσεις:

    Να ενταχθεί η Ελλάδα στο QE

    Να αρθούν τα Capital Controls

    Πρέπει Ελλάδα να αποκτήσει πρόσβαση στην αγορά ομολόγων.

Ειδικά για το τελευταίο είπε ότι ακόμα και Ηνωμένες Πολιτείες θα χρεοκοπούσαν αν δεν είχαν πρόσβαση στην αγορά ομολόγων,  καμιά χώρα δεν θα μπορούσε να επιβιώσει. Στο κοινό ήταν και ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, που είχε μιλήσει αμέσως πριν και είχε τονίσει και ο ίδιος την σημασία της επιστροφής της χώρας στις διεθνείς αγορές. «Εάν αποκτήσετε πρόσβαση στις διεθνείς αγορές θα αποκτήστε ξανά τον έλεγχο του πεπρωμένου σας», είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Γουάτσα, που έκλεισε την ομιλία του με ένα γαλλικό γνωμικό, «αγοράστε όταν ακούτε κανονιές και πουλήστε όταν ακούτε τρομπέτες. Εγώ αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα ακούω ήχους κανονιών».

Για το κλείσιμο της αξιολόγησης, επισήμανε ότι τώρα είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί, ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προοπτικές για την αγορά. Μάλιστα σε αυτό προχώρησε και σε μία σύσταση προς την κυβέρνηση λέγοντας «να έχει φιλικές πολιτικές προς τις επιχειρήσεις και να κάνει την Ελλάδα το καλύτερο μέρος για επενδύσεις».

Τέλος ο κ. Γουάτσα,  άφησε αιχμές για την στάση των δανειστών και τις προβλέψεις που κάνουν σχετικά με την Ελλάδα. Ο ίδιος, ανέφερε το παράδειγμα της Ιρλανδίας, όπου  η Κομισιόν και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προέβλεπαν ανάπτυξη με ρυθμό 1% όμως με πρωτοβουλίες της κυβέρνησης η ανάπτυξη της Ιρλανδίας ξεπέρασε  το 6%. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «οι δανειστές είναι καλοί άνθρωποι αλλά δεν μπορούν να προβλέψουν τι θα γίνει».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/286519-Goyatsa-Me-ten-epistrophe-stis-agores-pairnete-to-pepromeno-sas-sta-cheria-sas ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...