Γράφει ιστορία ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στη Νέα Ορλεάνη

Αντίστροφη μέτρηση έως τις 03:00 βράδυ Κυριακής – ξημερώματα Δευτέρας

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η επίσημη φωτογράφηση για το All Star Game

Στη Νέα Ορλεάνη χτυπά από τα ξημερώματα του Σαββάτου η καρδιά του παγκόσμιου μπάσκετ με την δράση να κορυφώνεται το βράδυ της Κυριακής (ξημερώματα Δευτέρας – στις 03:00 ώρα Ελλάδας) με το All Star Game (WestVSEast) που συγκεντρώνει ιδιαίτερα το ελληνικό ενδιαφέρον καθώς θα αγωνιστεί για πρώτη φορά Έλληνας σε βασικό σχήμα.

Ο λόγος φυσικά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο βρίσκεται ήδη στην μεγαλύτερη πόλη της Λουιζιάνα και πόζαρε στον φωτογραφικό φακό εν όψει του All Star Game, όπως συνηθίζεται όλα αυτά τα χρόνια για τους αστέρες του αθλήματος. 

Αυτό το Σαββατοκύριακο πραγματοποιείται το πρώτο All Star Game στο οποίο θα παίξει Έλληνας shooting forward, με το ενδιαφέρον του κοινού να βρίσκεται στα ύψη.

Ο ηγέτης των Milwaukee Bucks έχει καταφέρει ήδη να βρεθεί στο επίκεντρο, καθώς θα βρίσκεται στην αρχική 5άδα της Ανατολής.

Δείτε τα στιγμιότυπα της επίσημης φωτογράφησης σε εικόνες και βίντεο:

Δείτε στο βίντεο τον Γιάννη στα παρασκήνια της φωτογράφισης:

 

Διαβάστε τί έγινε στο All Star Saturday μέσα από το NBA Greece:

Skills Challenge: Οι κοντοί το όνομα… ο “γίγαντας” Porzingis το βραβείο!

O Kristaps Porzingis δεν αποκαλείται τυχαία “Μονόκερως” για τα μοναδικά στοιχεία που διαθέτει, λόγω της ικανότητας του να ντριμπλάρει και να σουτάρει παρότι έχει ύψος 2,21μ. Το απέδειξε και στο διαγωνισμό του Skills Challenge, τον πρώτο της βραδιάς του Σαββάτου, καθώς νίκησε κατά σειρά τους DeMarcus Cousins, Nikola Jokic και Gordon Hayward, κατακτώντας τον τίτλο στην πρώτη συμμετοχή του.

Παράλληλα ο Λετονός πάουερ φόργουορντ χάρισε στους ψηλούς τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο τους στο συγκεκριμένο διαγωνισμό και εν συνεχεία τον αφιέρωσε μάλιστα σε αυτούς. “Αυτό είναι για τους ψηλούς, είμαι χαρούμενος που εκπροσώπησα την πατρίδα μου, την πόλη μου και κατάφερα να κατακτήσω το τρόπαιο” τόνισε ο Porzingis, που επικράτησε στο νήμα και στους τρεις γύρους. Επίσης, ξεκίνησε και μία παράδοση, αφού για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κέρδισε το Sklills Challenge ο ψηλότερος παίκτης της βραδιάς!

Η πιο συγκλονιστική μονομαχία της βραδιάς πάντως έγινε στον τελικό των “κοντών”, όπου ο Gordon Hayward και ο Isaiah Thomas πήγαιναν μαζί μέχρι το τρίποντο και έχασαν από πέντε τρίποντα ο καθένας, μέχρι να ευστοχήσει στο έκτο ο φόργουορντ της Utah και να πάρει την πρόκριση, αφήνοντας εκτός συνέχειας το θεωρητικό φαβορί του διαγωνισμού.

Τα αποτελέσματα ανά γύρο

Πρώτος γύρος

Ο Gordon Hayward νίκησε τον John Wall

Ο Isaiah Thomas νίκησε τον Devin Booker

Ο Kristaps Pοrzingis νίκησε τον DeMarcus Cousins

Ο Nikola Jokic νίκησε τον Anthony Davis

Ημιτελικοί

Ο Gordon Hayward νίκησε τον Isaiah Thomas

Ο Kristaps Porzingis νίκησε τον Nikola Jokic

Τελικός

Ο Kristaps Porzingis νίκησε τον Gordon Hayward
 

Διαγωνισμός Τριπόντων: Αποκλεισμός σοκ για Thompson – Μεγάλη νίκη Gordon επί του Irving

Η έκπληξη έγινε στον προκριματικό γύρο. Ο Klay Thompson έμεινε εκτός Τελικού και εκεί ο Kemba Walker, o Kyrie Irving και ο Eric Gordon διεκδίκησαν το τρόπαιο του κορυφαίου σουτέρ της φετινής σεζόν, με τον παίκτη των Rockets να αστοχεί στο τελευταίο σουτ και να στέλνει τον διαγωνισμό στην… παράταση! Εκεί ο Irving ξεκίνησε δυνατά, είχε ένα κακό διάστημα, έμεινε στους 18 πόντους και τελικά έχασε το βραβείο από τον Gordon (τον παίκτη με τα περισσότερα τρίποντα στο πρωτάθλημα της φετινής σεζόν) που τον ισοφάρισε στο τέλος της τρίτης παρτίδας και τελικά σκόραρε 21 πόντους για να πανηγυρίσει εν μέσω και χλιαρών αποδοκιμασιών!

Ο Eric Gordon έγινε ο πρώτος παίκτης των Rockets που κέρδισε ποτέ διαγωνισμό τριπόντων και ο δεύτερος μετά τον Patrick Beverley που κατέκτησε οποιουδήποτε είδους διαγωνισμό σε All-Star Saturday Night. Γενικά, πάντως, ο φετινός διαγωνισμός δεν είχε σπουδαίες επιδόσεις, εν αντιθέσει με τους προηγούμενους δύο (2015 και 2016). Με εξαίρεση τον Eric Gordon και τους 25 πόντους που συγκέντρωσε στην πρώτη του προσπάθεια, ουδείς άλλος ξεπέρασε τους 21, τον απολογισμό δηλαδή με τον οποίον κατέκτησε το διαγωνισμό ο σούτινγκ γκαρντ των Rockets.

Στον πρώτο γύρο απογοήτευσαν οι Matthews, McCollum και Lowry, οι οποίοι είχαν 11, 10 και 8 πόντους αντίστοιχα, μένοντας με συνοπτικές διαδικασίες εκτός συνέχειας. Η μάχη έγινε ουσιαστικά μεταξύ τριών παικτών: του Kemba Walker, του Nick Young και του Klay Thompson, με τον τελευταίο να ξεκινάει εντυπωσιακά αλλά να έχει 2/5 στην τελευταία θέση με τις δίχρωμες, να ολοκληρώνει την προσπάθεια του με 18 πόντους (όσους και ο Young) και στο τέλος να αποκλείεται. Κάπως έτσι ο Kemba Walker (19) ακολούθησε στον τελικό τον Gordon και τον Irving, τους μόνους που συγκέντρωσαν πάνω από 20 πόντους στον πρώτο γύρο.

Στον τελικό ο Walker έδειξε εξ αρχής ότι δεν έχει πολλές πιθανότητες. Εχασε πολλές μπάλες από νωρίς με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει μόνο 17 πόντους. Με τέτοιο απολογισμό δεν θα μπορούσε να έχει τύχη. Δεύτερος σούταρε ο Irving, ο οποίος δεν ξεκίνησε καλά (2/5) αλλά βρήκε ρυθμό και ολοκλήρωσε την προσπάθεια του με 20. Μετά ακολούθησε ο Gordon, ο οποίος 14/20 τρίποντα και 19 πόντους μέχρι την τελευταία θέση, όπου χρειαζόταν απλά 2/5 ή μία δίχρωμη μπάλα για να κατακτήσει τον τίτλο. Ο γκαρντ των Rockets έβαλε όμως μόνο μία και ο τελικός οδηγήθηκε σε παράταση για πρώτη φορά από το 2012.

Εκεί ο Gordon δεν έκανε το ίδιο λάθος. Μετά τα πρώτα τρία άστοχα τρίποντα έβαλε τα 11 από τα επόμενα 12 (συμπεριλαμβανομένων και οκτώ στη σειρά) και πήγε στην τέταρτη θέση σχεδόν σίγουρος νικητής. Ο Gordon χρειαζόταν μόνο 2/10 σουτ για να κατακτήσει τον τίτλο, έβαλε 4/10 και κατέκτησε τον τίτλο.

Αναλυτικά οι επιδόσεις των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό τριπόντων

Πρώτος γύρος:

Kemba Walker (Charlotte Hornets) – 19

Kyrie Irving (Cleveland Cavaliers) – 20

Wesley Matthews (Dallas Mavericks) – 11

Eric Gordon (Houston Rockets) – 25

Nick Young (Los Angeles Lakers) – 18

CJ McCollum (Portland Trail Blazers) – 10

Kyle Lowry (Toronto Raptors) – 8

Klay Thompson (Golden State Warriors) – 18
 

Τελικός:

Kemba Walker (Charlotte Hornets) – 17

Kyrie Irving (Cleveland Cavaliers) – 20

Eric Gordon (Houston Rockets) – 20

Παράταση:

Kyrie Irving (Cleveland Cavaliers) – 18

Eric Gordon (Houston Rockets) – 21

Διαγωνισμός Καρφωμάτων: Μεγάλη έκπληξη με Robinson III

Όλοι περίμεναν πως ο Aaron Gordon θα έπαιρνε στη Νέα Ορλεάνη αυτό που έχασε πέρυσι από τον Zach LaVine. Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν καλά για τον παίκτη των Orlando Magic, που έμεινε εκτός Τελικού και “πάγωσε” το Smoothie King Center. Εκεί πάλεψαν ο Glenn Robinson III με τον Derrick Jones Jr., με τον πρώτο να κάνει ένα εκπληκτικό τελευταίο κάρφωμα που του χάρισε το βραβείο του κορυφαίου dunker για το 2017. Ο DeAndre Jordan ήταν μάλλον ο αδύναμος κρίκος του διαγωνισμού, από τον οποίο έλειψε η φαντασία πλην ελάχιστων εξαιρέσεων. Βέβαια δεν είναι και εύκολο να βλέπουμε μονομαχίες όπως η περσινή. Ίσως ο LaVine και ο Gordon να μας… καλόμαθαν.

Η βραδιά ξεκίνησε με εντυπωσιακή παρουσίαση των τεσσάρων φιναλίστ στο stage που είχε δημιουργηθεί στο Smoothie King Center. Πρώτος πάτησε παρκέ ο DeAndre Jordan, που έβαλε τον DJ Khaled μαζί με την κονσόλα του κάτω από τη μπασκέτα! Πήρε φόρα και “πέταξε” για να καρφώσει με την πρώτη του προσπάθεια και φυσικά να χειροκροτηθεί από το κοινό. Συγκέντρωσε 41 βαθμούς. Δεύτερος ήταν ο Glen Robinson III που αρχικά δυσκολεύτηκε με τις σωστές αποστάσεις, πριν περάσει πάνω από ΔΥΟ φίλους του (ο ένας καθόταν στον σβέρκο του άλλου) και τελειώσει τη φάση με εκπληκτικό τρόπο. Οι κριτές σοκαρίστηκαν και του έδωσαν ένα πανέμορφο, ολοστρόγγυλο 50άρι. Τρίτος ήταν ο Derrick Jones Jr. Έβαλε τέσσερις στη σειρά, απέτυχε στην πρώτη προσπάθεια και λίγο έλειψε να τραυματιστεί, όμως στη δεύτερη τα κατάφερε και άφησε τους πάντες άναυδους για να πάρει μόλις 45 βαθμούς και να ακούσει το κοινό να αποδοκιμάζει τους κριτές (Gary Payton, Alonzo Mourning, David Robinson, Chris Webber, Dominigue Wilkins). Τέταρτος και τελευταίος ήταν ο Aaron Gordon. Πήρε ένα χειριστήριο, σήκωσε στον αέρα ένα drone (!!!) και έπαιξε μαζί με τη μασκότ των Orlando Magic. Οι δυο πρώτες του προσπάθειες δεν ήταν καλές, όμως η τρίτη ολοκληρώθηκε άψογα, με τον παίκτη να περνά τη μπάλα ανάμεσα από τα πόδια του. To 38άρι των κριτών ήταν μάλλον αυστηρό, ίσως λόγω των άστοχων προσπαθειών του.

Η προσπάθεια για το δεύτερο κάρφωμα ξεκίνησε με τον Aaron Gordon να έχει τρεις αστοχίες και να αποκλείεται από τον Τελικό του Dunk Conest. Το Smoothie King Center ξαφνικά πάγωσε, με τον DeAndre Jordan να μην καταφέρνει να το ξαναζεστάνει. Έκανε ένα δύσκολο κάρφωμα μεν, όμως πήρε μόλις 42 βαθμούς με αποτέλεσμα να μείνει χαμηλά. Ο Derrick Jones ήταν ο τρίτος κατά σειρά και αυτός που έκανε τους πάντες να σηκωθούν όταν πήρε τη μπάλα από το πλάι του ταμπλό για να την περάσει ανάμεσα από τα πόδια του και να καρφώσει με την πρώτη προσπάθεια. Το 50άρι που του έδωσαν οι κριτές τον έστειλε στον Τελικό. Εκεί όπου προκρίθηκε και ο Glenn Robinson III, ο οποίος προτίμησε τον… ασφαλή δρόμο. Έκανε ένα καλό κάρφωμα, όχι όμως κάτι ιδιαίτερο, μιας και η περιστροφή με το κλείσιμο των ματιών δεν ήταν κάτι που δεν είχαμε ξαναδεί. Με 41 πόντους έκανε τη δουλειά και πήρε τον Derrick Jones Jr. από το χέρι για να πάνε παρέα στον Τελικό.

Εκεί πρώτος πάτησε παρκέ ο Glen Robinson III, που έδωσε τη μπάλα στον Paul George, προσπάθησε να περάσει από πάνω του, αλλά δυσκολεύτηκε πολύ. Είχε δυο αστοχίες, έστω κι αν δεν μέτρησαν ως προσπάθειες, μα με την τρίτη πέτυχε τον στόχο του. Δεν ήταν πάντως ούτε αυτό κάτι που δεν είχαμε ξαναδεί. Οι κριτές δεν εντυπωσιάστηκαν και του έδωσαν μόλις 44 βαθμούς. Ο Derrick Jones Jr. πήρε μαζί του τον Gorilla, την μασκότ των Suns, μία cheerleader και έναν ακόμη άνδρα, τους πέρασε με την πρώτη αλλά βρήκε σίδερο. Έχασε την πρώτη του ευκαιρία, έχασε και την δεύτερη και η αγωνία εκτοξεύθηκε στο κατακόρυφο. Δεν είχε άλλα περιθώρια αστοχίας, αλλά δεν τα κατάφερε ούτε με την τρίτη. Πήρε πάντως 37 βαθμούς και συνέχισε να ελπίζει.

Στο δεύτερο και τελευταίο κάρφωμα του Τελικού, ο νεαρός παίκτης των Suns έπρεπε να κάνει κάτι σπουδαίο για να μείνει ζωντανός. Ήθελε να πάρει τη μπάλα μετά από αναπήδηση, την πήρε, κάρφωσε αφού την πέρασε ανάμεσα από τα πόδια του και μάζεψε 50 βαθμούς! Και κάπως έτσι το άγχος πήγε στον Robinson, που χρειαζόταν 44 βαθμούς για να κερδίσει ή 43 για την ισοπαλία. O Paul George, η μασκότ των Indiana Pacers και μία cheerleader πήραν θέση κάτω από τη μπασκέτα, ο νεαρός forward τους πέρασε, πήρε τη μπάλα και την κάρφωσε ανάποδα για να αναδειχθεί κορυφαίος dunker για το 2017. Ήταν η δική του βραδιά, ήταν το outsider, αλλά στο τέλος ήταν και αυτός που χαμογέλασε.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα στο Dunk Contest 2017:

Πρώτος γύρος:

DeAndre Jordan (Los Angeles Clippers) – 41 και 43 = 84

Glenn Robinson (Indiana Pacers) – 50 και 41 = 91

Derrick Jones Jr. (Phoenix Suns) – 45 και 50 = 95

Aaron Gordon (Orlando Magic) – 38 και 34 = 72

 

Τελικός:

Glen Robinson III (Indiana Pacers) – 44 και 50 = 94

Derrick Jones Jr. (Phoenix Suns) – 37 και 50 = 87

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/271270-Giannes-Antetokoynmpo-grafei-istoria ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...