Γ.Ράπτης: Oμιλία-Mανιφέστο με παρακαταθήκες,μηνύματα κι αιχμές στο δημοτικό συμβούλιο.

-Γ.Ράπης: Κάποιοι λειτουργούν ως κηφήνες !!!

-Ο Πρώην αντιδήμαρχος άφησε το πρώτο του δημόσιο πολιτικό στίγμα.!!
Θα μπορούσε η χθεσινή ομιλία του Γ.Ράπτη στο δημοτικό συμβούλιο,με αφορμή τη λειτουργία της οικονομικής επιτροπής να θύμιζε έντονα το εναρκτήριο λάκτισμα της πολιτικής του προεκλογικής διαδρομής στα κοινά της πόλης.Αλλά είναι πρόωρο ακόμη για εξαγωγή τέτοιων συμπερασμάτων.Ίσως και αυθαίρετo.

Αλλά στην πολιτκή λένε,ότι ποτέ μη λες ποτέ.Ακόμη λένε,ότι στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται,αλλά και πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται.

-Ομιλία που θύμιζε διακύρηξη αρχών και θέσεων

Στην περίπτωση του Γ.Ράπτη η ομιλία του θύμιζε πολιτκό μανιφέστο.Ενδεχομένως μια πολιτική πλατφόρμα ιδεών και αντιλήψεων γύρω από το πως θέλουμε να βλέπουμε την πολιτκή και τα κοινά.Τη σχέση του πολίτη με τη διοίκηση και το αντίθετο.

Μίλησε για τη λειτουργία κάποιων προσώπων τα οποία υπερβαίνοντας τους θεσμικούς τους ρόλους λειτουργούν αντιδημοκρατικά,με την επωδό τους “εμεις κυβερνάμε ,κάνουμε ότι θέλουμε”.

Επιδιώκουν είπε,αντιδεοντολογική καπηλεία κάθε εννοιας θεσμικού οργάνου.”Θεωρώ απαράδεκτη συμπεριφορά κάποιων να λειτουργούν ως κηφήνες.Οφείλουμε να επαναπροσδιοριστούμε στον θεσμικό μας ρόλο προκειμένου να μην χαρακτηριστούμε ως η χειρότερη δημοτική θητεία” είπε.

Είναι σαφές από τα λεγόμενα του πρώην αντιδημάρχου,ότι υπάρχουν ρόλοι και πρόσωπα που τον ενοχλούν μέσα στην δημοτική του παράταξη και αναμφίβολα ήταν ένας από τους λόγους που αποστασιοποιήθηκε από την δημοτική ηγεσία μένοντας ως απλός δημοτικός σύμβουλος.

Ο Γ.Ράπτης,κατά την εκτίμησή μας δεν έκανε την ομιλία αυτή τυχαία.Δεν την έκανε ούτε σε λάθος τόπο,ούτε σε λάθος χρόνο.

Ένα είναι σίγουρο.Ότι διατύπωσε στο δημοτικό συμβούλιο,κάποια στιγμή θα τ’ακούσουμε και ως μέρος μια γενικότερης θεώρησης των κοινών,ως εφαλτήριο πολιτικών εξελίξεων σε τοπικό επίπεδο.

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...