Δείτε τί είπε ο Νίκος Παππάς στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Kontra (Βίντεο)

Όλα όσα είπε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής για συμφωνία, αξιολόγηση, χρέος και τηλεοπτικές άδειες

«Η χώρα μπαίνει σε μια νέα φάση» τόνισε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του KONTRA CHANNEL,  μία μέρα μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Αναφερόμενος στη συμφωνία με τους δανειστές, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να αποκρούσει την απαίτηση του ΔΝΤ, για επιπλέον λιτότητα, ύψους 2%, πετυχαίνοντας μια συμφωνία μηδενικού δημοσιονομικού αποτελέσματος. «Πρόκειται για τεράστια μετατόπιση» τόνισε ο υπουργός, χαρακτηρίζοντας «λογαριασμούς του καραγκιόζη»,  τους υπολογισμούς της ΝΔ, για το ύψος των μέτρων. Αναφέρθηκε στα οφέλη που θα προκύψουν για πολύ μεγάλες κατηγορίες συμπολιτών μας, που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση, με μέτρα όπως τα σχολικά γεύματα, η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, η μείωση του ΕΝΦΙΑ ή ο εξωδικαστικός συμβιβασμός και οι ρυθμίσεις για οφειλές προς το Δημόσιο που, όπως υπενθύμισε, περιλαμβάνονταν στο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης».  Δεσμεύτηκε δε, ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει, στην πορεία του χρόνου, τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, ενώ αναφέρθηκε με παραδείγματα στην εξοικονόμηση πόρων, που επιτυγχάνεται με την πολιτική, που ασκεί η κυβέρνηση.

 Για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής τόνισε ότι αυτή, όπως είναι γνωστό, οφειλόταν στις διαφωνίες μεταξύ των θεσμών, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει την αντίληψη ότι μια διαπραγμάτευση θα πρέπει να κλείνει όπως-όπως.

Σε σχέση με το χρέος, ο Νίκος Παππάς υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να διευρύνει τα ερείσματα της χώρας, όπως έδειξε και το προχθεσινό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου τρεις πολιτικές ομάδες συντάχθηκαν με την ελληνική θέση, για ελάφρυνση του χρέους. Παρέπεμψε δε στη δήλωση του πρωθυπουργού, για την υποχρέωση των πιστωτών μας, να ανταποκριθούν στη δική τους δέσμευση.   Αποδραματοποίησε το ενδεχόμενο αποχώρησης του ΔΝΤ από το πρόγραμμα, λέγοντας ότι η συμμετοχή του ήταν «αντιευρωπαϊκή πράξη» και ότι η Ευρώπη έχει τη θεσμική υποδομή, για να καλύψει το κενό.

Σε σχέση με το ταξίδι στην Κίνα, ο υπουργός υπογράμμισε ότι είχε ουσιαστικά αποτελέσματα, καθώς υπογράφηκαν στρατηγικής σημασίας συμφωνίες, για συνεργασία σε πολλούς τομείς, όπως οι υποδομές.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και Μέσων Ενημέρωσης κάλεσε το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο να προχωρήσει άμεσα και χωρίς άλλη καθυστέρηση, το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς του έχουν παραχωρηθεί η σχετική υποδομή και τεχνογνωσία, ενώ επανέλαβε ότι  η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, οπότε και οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν το έργο της κυβέρνησης.

Παρακολουθήστε όλα όσα είπε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Kontra:

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/284634-Deite-ti-eipe-o-Nikos-Pappas-sto-Kentriko-Deltio-Eideseon-toy-Kontra-Binteo ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...