Δελτίο τύπου συλλόγου "Κοσμάς ο Αιτωλός"

Με μεγάλη συμμετοχή και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, στο ΣΤΕΚΙ ΤΩΝ ΑΙΤ/ΝΩΝ ΠΑΤΡΑΣ,   οδός Βαλτετσίου 14, η πρώτη εκδήλωση του νεοεκλεγέντος Δ.Σ. του Συλλόγου των εν Πάτραις Αιτ/νων ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ.

 

 

Συνοπτικά η εκδήλωση περιλάμβανε αγιασμό και δέηση υπερ υγείας των μελών του Συλλόγου Αιτ/νων Πάτρας και των αδελφοποιημένων μαζί του πέντε συλλόγων, παρουσίαση του νέου Δ.Σ., τελετή αδελφοποίησης με τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Σαμακιάς Πάτρας, ΑΓΙΟΣ ΤΡΥΦΩΝ, του Συλλόγου Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος  Αγία Κυριακή, ανακοίνωση του νέου προγράμματος δράσης, παρουσία των νέων παραδοσιακών χορευτικών και LATIN, ανακοίνωση ίδρυσης ειδικού γραφείου Νομικής Υποστήριξης των Αιτ/νων, φίλων και συνεργατών τους, πλούσιο μπουφέ που ετοίμασαν και προσέφεραν  οι κυρίες των αδελφοποιημένων συλλόγων, γλέντι, χορό και συζήτηση.

Η εκδήλωση άρχισε με τελετή αγιασμού της νέας περιόδου και του συλλόγου, από το νεοεκλεγέν μέλος του  Δ.Σ. καλλικέλαδο πατέρα Απόστολο Ζαφείρη με ειδική επικληση και δέηση στον προστάτη μας ισαπόστολο, Αγιο Πατροκοσμά τον Αιτωλό, τους 17 Αιτωλ/νες Αγίους, τον Πολιούχο μας Αγιο Ανδρέα, τον προστάτη των αδερφών συλλόγων Αγιο Τρύφωνα και Αγία Κυριακή.

Ο πρόεδρος του συλλόγου καθηγητής κ. Γιάννης Πορφύρης μέσα σε ενθουσιασμό και χειροκροτήματα έδωσε το στίγμα της κατευθυντήριας γραμμής του συλλόγου, που θα βασίζεται στον εθελοντισμό και την προσφορά. Άλλωστε κάθε μας κίνηση, τόνισε, αποδεικνύει έμπρακτα αυτό τον κατευθυντήριο μοχλό. Απόδειξη πρώτη η αγορά από τον ίδιο, η μέχρι τώρα συντήρηση και πληρωμή των εξόδων του χώρου των εκδηλώσεων στο ΣΤΕΚΙ των ΑΙΤ/ΝΩΝ, οι δεκάδες  αποστολές βοηθημάτων του Συλλόγου στα ιδρύματα της περιοχής, Ασυλο Ανιάτων, Γηροκομεία ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΙΓΙΟΥ, ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ  κ.α., η ίδρυση του νέου γραφείου νομικής υποστήριξης στην Πάτρα, η προσφορά των κυριών του Συλλόγου σε οικογενειακά εδέσματα για τις τελετές πίττας πρωτοχρονιάς και των άλλων εκδηλώσεων, η δι’ ιδίων εξόδων τέλεση των περισσοτέρων εκδηλώσεων και άλλα παρόμοια παραδείγματα. Τον λόγο πήραν στη συνέχεια, η πρόεδρος του νέο αδελφοποιημένου τοπικού συλλόγου της Σαμακιάς, κα Κων/να Τρίτση, ο αντιπρόεδρος του αδερφού Μορφωτικού και Πολιτ. Συλλόγου Αγία Κυριακή κοινωνικός λειτουργός, λογοτέχνης συγγραφέας κ. Λεων. Καρνάρος, ο αντιπρόεδρος του αδερφού  Συνδέσμου Αχαΐας Κύπρου Αχαιών Ακτή, πολεμιστής που διακρίθηκε στον αμυντικό αγώνα της ΕΛΔΥΚ κατά του εισβολέα Τούρκου κατακτητή κ. Γιώργος Βουρλιόγκας, ο αντιπρόεδρος του αδερφού Συλλόγου Φθιωτών Αχαϊας ΟΙ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ κ. Νικόλαος Μπρώνης, ο επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου των Ναυπακτίων Πάτρας κ. Κώστας Κονίδας, η πρόεδρος της Δημοτικής Ανατολικής Ενότητας Πάτρας και συνεργάτιδα του Συλλόγου κα Κανέλλα Σολωμού, εκ μέρους του Δήμου Πάτρας, ο πρώην Γεν. Δ/ντής του Δήμου Πάτρας αυνεργάτης και φίλος των Συλλόγου μας  μηχανικός κ. Γιώργος Καρβελάς, η περιφερειακή σύμβουλος και φίλη των συλλόγων μας κα Γεωργία Ντάτσικα και η νέα καταξιωμένη δασκάλα των χορευτικών μας τμημάτων , που ήδη ζωντάνεψε τα χορευτικά μας και προχωρά με πολύ ζήλο και επιτυχία κα Αννα Μαρία Βασιλειάδη.

Ευχές στην εκδήλωση έστειλε η Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου κα Βίβιαν Σαμούρη, που δεν κατάφερε να παρευρεθεί λόγω του θανάτου του πατέρα της, την ίδια ημέρα, η δημοτική σύμβουλος Πατρέων κα Λένα Καλετζιώτη, τις ευλογίες της και την αγάπη της έστειλε τέλος η ηγουμένη Θεοδοσία, της Ιεράς Μονής Παναγίας της Βαρνάκωβας με καταγωγή από Πάτρα και πλούσια κοινωνική δραστηριότητα στην πόλη μας  και στην περιοχή που βρίσκεται τώρα.

Ακολούθησε η δεξίωση των προσκεκλημένων μας και οι περισσότεροι χόρεψαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους.

 

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...