«Δεν έχω ξαναδεί τόσο συγκλονιστικό και αποτρόπαιο περιστατικό» – Σοκ στην Κύπρο για το βιασμό βρέφους

«Δεν έχω ξαναδεί τόσο συγκλονιστικό και αποτρόπαιο περιστατικό» – Σοκ στην Κύπρο για το βιασμό βρέφους

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη στην Κύπρο από το βιασμό ενός βρέφους και τη σύλληψη του πατέρα που κατηγορείται για την κακοποίηση.  

Μιλώντας στο ΡΙΚ ο βοηθός διευθυντής παιδοχειρουργικής μονάδας στο Μακάριο Νοσοκομείο Ευθύμιος Τσιβιτανίδης είπε ότι το βρέφος διαπιστώθηκε ύστερα από εξετάσεις από παιδοχειρουργό και γυναικολόγο πως έπεσε θύμα βιασμού. Πρόσθεσε ότι στα 32 χρόνια της καριέρας του ως παιδοχειρουργός, «δεν έχει βρεθεί αντιμέτωπος με ένα τόσο συγκλονιστικό και αποτρόπαιο περιστατικό».  

Ο κ. Τσιβιτανίδης δήλωσε επίσης ότι το πεντάμηνο κοριτσάκι νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην παιδοχειρουργική κλινική του Μακαρείου Νοσοκομείου στη Λευκωσία.  

Η κυπριακή Αστυνομία διερευνά την υπόθεση κακοποίησης του βρέφους το οποίο είναι κοριτσάκι και η μητέρα του έκανε τη σχετική καταγγελία.  

Ως ύποπτος συνελήφθη ο πατέρας του και το δικαστήριο διέταξε την πενθήμερη κράτησή του. Η οικογένεια κατάγεται από χώρα της Αφρικής.  

Νωρίτερα, η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου, η οποία προέβη σε εξέταση του βρέφους, μετά από τις υποδείξεις της γυναικολόγου του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, και κατόπιν της καταγγελίας από τη μητέρα, επιβεβαίωσε ότι το βρέφος υπέστη ρήξη παρθενικού υμένα.  

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» τη σειρά της η κ. Στέλλα Κυριακίδου ανέφερε ότι έχει μεγάλη σημασία το να προστατέψουμε το παιδί, ενώ επεσήμανε ότι δεν πρέπει να σταθούμε στην καταγωγή των μελών της οικογένειας, καθώς τέτοια περιστατικά μπορούν να συμβούν ανεξαρτήτως εθνικότητας.  

Οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηαη παιδιών είναι πλέον καθημερινές ανέφερε η κ. Αναστασία Παπαδοπουλου, πρόεδρος της «Φωνής» ενώ επεσήμανε ότι τα συγκεκριμένα περιστατικά είναι δύσκολο να έρθουν στο φως, καθώς χρειάζεται η καταγγελία κάποιου τρίτου προσώπου. 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/354873-Den-echo-xanadei-toso-sygklonistiko-kai-apotropaio-peristatiko-Sok-sten-Kypro-gia-to-biasmo-brephoys ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...