Δεσμεύει τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών ο δήμος Ναυπακτίας-Τι απαντά ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θ.Κοτρωνιάς (Ηχητικό)

-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ στο Nafpaktianews.gr
Στη δέσμευση τραπεζικών λογαρισμών οφειλετών του έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα,ο δήμος Ναυπακτίας.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο οικονομικών Θ.Κοτρωνιά,το θέμα αυτό αφορά περίπου 725 περιπτώσεις με βεβαιωμένες οφειλές να αγγίζουν τα 2 εκατ.ευρώ και μαζί με τις προσαυξήσεις,τοποσό αυτό να εκτοξεύεται στα 3.5. εκατ.ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Κοτρωνιά,το 80% του ποσού αυτού αφορά παλαιές μη εξυπηρετήσιμες οφειλές που αγγίζουν το όριο της παραγραφής (παρέλευση 20ετίας αν πρόκειται για πρόστιμα αυθαίρετων) ή 5ετίας αν πρόκειται οφειλές τελών κ.ο.κ κλπ.

“Ο δήμος,δεσμεύεται από τον Καλλικρατικό νόμο 3852 και τον κώδικα δημοσίων εσόδων,ως οφειλόμενη ενέργεια από τον δήμαρχο.Δεν επαφίεται απλά και μόνο στην διάθεσή του.Άλλωστε,με την έγκριση του απολογισμού,εγκαλείται η δημοτική αρχή για τις οφειλόμενες κατά το νόμο ενέργειες,Το επόμενο βήμα ελέγχου είναι η αποκεντρωμένη

Το ποσό για το οποίο υπάρχει δέσμευση τραπεζικού λογαρισμού είναι πάνω από τα 300 ευρώ.Είναι το ποσό που προέρχεται από πρόστιμα,ΤΑΠ,τέλη κλπ.

Εφόσον ο οφειλέτης βρίσκεται σε πραγματική και αντικειμενική αδυναμία πληρωμής των οφειλώμενων,τότε ενεργοποιείται η διαδικασία της ρύθμισης της οφειλής.Οφειλές σε αντίθετη περίπτωση κάτω από 300 ευρώ υπάρχει αναστολή εκτέλεσης του μέτρου δίνοντας ο δήμος ένα χρονικό περιθώριο 2 μηνών προκειμένου ο οφειλέτης να μπορέσει να τακτοποιήσει το ποσό.Για την τελευταία δε περίπτωση υπάρχει σχετική εντολή αναστολής του δήμου προς τις τράπεζες.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ ΚΟΤΡΩΝΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ . ΑΝΤΕ ΚΛΕΙΣΕ ΚΑΜΙΑ ΛΑΚΚΟΥΒΕ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

  2. Το φορτίο είναι δικό σου αυτό Κοτρωνιά το πήρες στις πλάτες σου μέρες Χριστουγεννιάτικες. Πήρες λεφτά από τον κοσμάκι που τα βγάζει δύσκολα πέρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...