Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί και θυρίδες της Αγγελικής Φράγκου!

Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί και θυρίδες της Αγγελικής Φράγκου!

Τη δέσμευση των λογαριασμών της πλοιοκτήτριας Αγγελική Φράγκου καθώς και της εταιρείας συμφερόντων της, IRF European Finance Investments, αποφάσισε η εισαγγελέας πρωτοδικών Αθηνών. Η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών της Αγγελικής Φράγκου έγινε με διάταξη της ανακρίτριας Παναγιώτας Τσιρώνη και αφορά και σε θυρίδες που η εφοπλίστρια μπορεί να διατηρεί σε τράπεζες της Ελλάδας. Όπως έγινε γνωστό, η εισαγγελία ζήτησε τη δέσμευση καθώς διερευνάται η έγκριση και χορήγηση χρηματοδότησης από την τράπεζα Marfin προς την IRF European Finance Investments υπό όρους που δύνανται να θεωρηθούν επισφαλείς λόγω ανεπαρκών εγγυήσεων. Συγκεκριμένα, η υπόθεση αφορά 178 εκατ. ευρώ και σχετίζεται με τη χρονική περίοδο από το 2006 και ύστερα. Για την ίδια υπόθεση, είχε ασκηθεί ποινική δίωξη στον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο για απιστία και στην Αγγελική Φράγκου για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και ηθική αυτουργία στο αδίκημα της απιστίας.

Η Αγγελική Φράγκου δεν είναι κανένα τυχαίο πρόσωπο, καθώς θεωρείται η ισχυρότερη πλοιοκτήτρια στον κόσμο. Μάλιστα το 2017, ήταν στην 26η θέση του Top 100 της σχετικής λίστας της Lloyd’s.  Όμως, υπάρχουν υπόνοιες που εκφράζει η αρμόδια ανακρίτρια ότι κεφάλαια της Αγγελικής Φράγκου, η οποία κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε απιστία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, μπορεί να αποτελούν προϊόν εγκληματικής δραστηριότητας και για αυτό το λόγο δέσμευσε την περασμένη Παρασκευή όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς της εφοπλίστριας αλλά και των ελεγχόμενων από εκείνη εταιρειών «IRF European Finance Investments LTD» και «AMADEUS MARITIME S.A».

Στο σκεπτικό της ανακριτικής διάταξης, το οποίο ήρθε στο φως της δημοσιότητας, αναφέρονται ότι «προκύπτουν βάσιμες υπόνοιες ότι στους τραπεζικούς λογαριασμούς της Αγγελικής Φράγκου του Νικολάου αλλά και των απολύτως ελεγχόμενων από αυτήν εταιρειών με τις επωνυμίες «IRF European Finance Investments LTD» (που εδρεύει στις Νήσους Βερμούδες) και «AMADEUS MARITIME S.A» (με έδρα τον Παναμά) αλλά και σε τυχόν τηρούμενες εκ μέρους της θυρίδες θησαυροφυλακίου στα πιστωτικά ιδρύματα και τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς της χώρας (…) περιέχονται χρήματα η κινητά πράγματα ή τίτλοι αξίας, αποκτηθέντα εξ εγκληματικής δραστηριότητας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες τελεσθείσες κατ’ επάγγελμα, κατ’ εξακολούθηση η δε ως άνω περιουσία, ως προϊόν εγκληματικής δραστηριότητας».

Ήταν τον Οκτώβριο του 2016 όταν είχε ασκηθεί ποινική δίωξη από τους εισαγγελείς Αντωνη Ελευθεριάνο και Γιάννη Δραγάτση για απιστία σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του Ανδρέα Βγενόπουλου και ακόμα 14 στελεχών της τράπεζας Marfin. Η δίωξη είχε ασκηθεί για υπόθεση δανείου ύψους περίπου 200 εκατομμυρίων το οποίο δόθηκε – κατά τη δίωξη- χωρίς εξασφαλίσεις στην επενδυτική εταιρία IRF συμφερόντων της εφοπλίστριας. Το δάνειο φέρεται να χορηγήθηκε για να αγοραστούν από την επενδυτική εταιρία μετοχές του ομίλου MIG και ΜRB, του ομίλου δηλαδή που ανήκε η τράπεζα η οποία χορηγούσε το δάνειο!

Την εντολή για διερεύνηση της υπόθεσης είχε δώσει η τότε εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου. Μετά την άσκηση των διώξεων ακολούθησε ανάκριση στο πλαίσιο της οποία δεσμεύθηκαν οι λογαριασμοί της εφοπλίστριας.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/346390-Desmeytekan-oi-logariasmoi-kai-thyrides-tes-Aggelikes-PHragkoy ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...