Δε θα πιστεύετε τι κάνουν οι Ιάπωνες εν ώρα εργασίας! (Εικόνα)

Στην Ιαπωνία όχι μόνο δεν απαγορεύεται να κλείσεις για λίγο τα μάτια σου, αλλά σχεδόν επιβάλλεται οι εργαζόμενοι να παίρνουν έναν υπνάκο εν ώρα εργασίας.

Και όταν λέμε εργασία, εννοούμε σε οποιονδήποτε τομέα. Με αυτόν τον τρόπο ανακτούν δυνάμεις και επανέρχονται δριμύτεροι και περισσότερο αποδοτικοί στη δουλειά τους.

perierga.gr - Ύπνος εν ώρα εργασίας; Μια παράξενη ιαπωνική συνήθεια!

Σύμφωνα με την Δρ Brigitte Steger, ο ύπνος στην εργασία είναι δηλωτικός της παραγωγικότητας του υπαλλήλου και όχι της βαρεμάρας του. Τι σημαίνει αυτό; Μα απλά ο υπάλληλος εργάστηκε πολύ, κουράστηκε και θέλησε να κοιμηθεί λίγο για να επανέλθει δριμύτερος. Οπότε ένας κοιμησμένος υπάλληλος είναι ένας εργατικός υπάλληλος και όχι το αντίθετο, όπως θα σκεφτόμασταν οι περισσότεροι.

Μάλιστα, οι Ιάπωνες έχουν δώσει και όνομα σε αυτή την… εργασιακή σιέστα: Inemuri, που σημαίνει «Μισοκοιμάμαι». Και κατά πως φαίνεται επιβάλλεται για εκείνους αφού γενικότερα δεν τα πάνε καλά με τον ύπνο.

Μάλιστα, έχουν τον μικρότερο μέσο όρο ύπνου σε σχέση με τους υπόλοιπους λαούς (6 ώρες και 22 λεπτά), οπότε δικαιολογείται η νύστα τους και η ανάγκη για ξεκούραση στο μέσο της ημέρας.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/289129-De-tha-pisteyete-ti-kanoyn-oi-Iapones-en-ora-ergasias-Eikona ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...