Δημοσιογραφία και πολιτική στην εποχή της κρίσης

Δημοσιογραφία και πολιτική στην εποχή της κρίσης
Εξαήμερο κινηματογραφικό αφιέρωμα με γενικό τίτλο «Δημοσιογραφία και πολιτική στην εποχή της κρίσης» διοργανώνει το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου και το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
15 κινηματογραφικές δημιουργίες

Από το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου έως την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου θα προβληθούν στην αίθουσα «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1) 15 κινηματογραφικές δημιουργίες, που προσεγγίζουν τα αντικείμενα του αφιερώματος συγκροτώντας δύο γενικές ενότητες.                 
Στο επίκεντρο της πρώτης βρίσκεται η δημοσιογραφία και η άσκησή της, όπως αποτυπώθηκε στις ταινίες:   «Shock Corridor» (Samuel Fuller), «The War Game» (Peter Watkins), «His Girl Friday» (Howard Hawks), «The Cameraman» (Buster Keaton), «La Dolce Vita» (Federico Fellini), «Elles» (Malgorzata Szumoskwa), «Τα παιδιά της Χελιδόνας» (Κώστας Βρεττάκος).

Η ταινία «The War Game» ανοίγει το εξαήμερο κινηματογραφικό αφιέρωμα με γενικό τίτλο «Δημοσιογραφία και πολιτική στην εποχή της κρίσης».
Τη δεύτερη ενότητα απαρτίζουν ταινίες επιλεγμένες από το «Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου» με θέμα την πολιτική. Στον πυρήνα της βρίσκονται χαρακτηριστικά δείγματα από το έργο του σκηνοθέτη Bud Boetticher,  ενώ την ενότητα συμπληρώνουν δύο ταινίες σχετικά με τον νεοναζισμό.
Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, ημέρα έναρξης του αφιερώματος, από τις 8 το βράδυ, δημοσιογράφοι και κριτικοί κινηματογράφου θα συζητήσουν με το κοινό για τον ρόλο της δημοσιογραφίας, της πολιτικής και του κινηματογράφου στην εποχή της κρίσης. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Πρόγραμμα προβολών
Σάββατο 2 Φεβρουαρίου
«The War Game»   – 7 μ.μ.
Συζήτηση-εκδήλωση  –  8 μ.μ.
«Elles»  –  9 μ.μ.
Κυριακή 3 Φεβρουαρίου
«Seven Men From Now» – 6.30 μ.μ.
«Shock Corridor» – 8 μ.μ.
«Romper Stomper» – 10 μ.μ.
Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου
«Ride Lonesome» – 6.30 μ.μ.
«La Dolce Vita» – 8 μ.μ.
Τρίτη 5 Φεβρουαρίου
«Comanche Station» – 6.30 μ.μ.
«Τα παιδιά της Χελιδόνας» – 8 μ.μ.
«This is England» – 10 μ.μ.
Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου
«Buchanan Rides Alone» – 6.30 μ.μ.
«His Girl Friday» – 8 μ.μ.
«The Cameraman» – 10 μ.μ.
Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου
«Decision at Sundown» –  6.30 μ.μ.
«Χαιρετίσματα στην Ευρώπη» – 8 μ.μ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...