Δημ.Κωνσταντόπουλος: Πανεπιστημιοποιήση του ΤΕΙ και μόνιμες εγκαταστάσεις στη Ναύπακτο

-Το Nafpaktianews έχει το ρεπορτάζ της χθεσινής συνεδρίασης του Δ.Σ.Ναυπακτίας

Την άποψη ότι θα πρέπει να πανεπιστημιοποιηθεί το ΤΕΙ κατά τα πρότυπα της Κρήτης,εξέφρασε κατά την παρουσία του στο χθεσινό έκτακτο δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας για το θέμα του ΤΕΙ,ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. στο νομό μας κ.Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος,μετέφερε-χωρίς ωστόσο να καθησυχάζει- την διαβεβαίωση του υπουργού κ.Γαβρόγλου,ότι το τμήμα του ΤΕΙ της Ναυπάκτου δεν θα μετακινηθεί από τις εγκαταστάσεις του στο Αντίρριο.Πρόθεση-συμπλήρωσε- είναι η δημιουργία μια γεωπονικής σχολής 5 ετούς διάρκειας σπουδών στο Αγρίνιο και από 3 τμήματα ΤΕΙ σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι,υποστηρίζοντας την προοπτική ίδρυσης πανεπιστημίου με έδρα το Μεσολόγγι κατά τα πρότυπα της Κρήτης,προβάλοντας ως ισχυρό επιχείρημα την επάρκεια των κτιριακών εγκαταστάσεων που διαθέτει.

Βούληση, της πανεπιστημιακής κοινότητας της Πάτρας είναι ωστόσο η ενσωμάτωση του τμήματος μηχανικών πληροφορικής που εδρεύει στο Αντίρριο σ’αυτή,αλλά αυτό που θα πρέπει να δούμε συλλογικά συμπλήρωσε,είναι η δημιουργία μόνιμων πλέον κτιριακών εγκαταστάσεων στην περιοχή οι οποίες θα φέρουν περισσότερα τμήματα στην περιοχή μας.

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...