Διάσημο τζαμί στο Άμπου Ντάμπι μετονομάστηκε προς τιμήν της Παναγίας

Ένα από τα μεγαλύτερα τζαμιά που βρίσκεται σε μια από τις κεντρικές συνοικίες στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Άμπου Ντάμπι, μετονομάστηκε προς τιμήν της Παναγίας.

H μετονομασία του διάσημου τζαμιού έχει ως στόχο την ενοποίηση των ανθρωπιστικών προσδοκιών οπαδών διαφορετικών θρησκειών . Αξίζει να αναφερθεί ότι οι Μουσουλμάνοι σέβονται και αγαπούν την Παναγία ως μητέρα του Χριστού, ο οποίος αναγνωρίζεται από το Ισλάμ όχι όμως ως Θεάνθρωπος.

Παλαιότερα το τζαμί ήταν γνωστό ως «Το Τζαμί του Σεϊχη Μοχάμεντ Μπεν Ζαίντ»,  ιδρυτής του οποίου ήταν το πρώτος πρόεδρος της χώρας Ζάιντ μπιν Σουλτάν Αλ Ναγιάν, όπου είναι θαμμένος στην αριστερή πλευρά του τζαμιού. Έχει κατακτήσει, επίσης,  το ρεκόρ του μεγαλύτερου χαλιού στον κόσμο, έκτασης 5.627 μέτρων, αποτελούμενο από 2.268.000.000 κόμπους.

Πλέον το τζαμί, που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 40.000 προσκυνητές, θα ονομάζεται «Τζαμί της Μαρίας, της μητέρας του Χριστού».

Κατά τις πληροφορίες σύμφωνα με το romfea.gr , την απόφαση έλαβε η 43η ισχυρότερη γυναίκα στο κόσμο και Υπουργός Εξωτερικών για την Ανοχή Λούμπνα Αλ Κουσιμί. Δήλωσε, μάλιστα, ότι η απόφαση αυτή είναι σύμφωνη με τη συνολική κοινωνική πολιτική της χώρας, που έχει στόχο την ειρηνική συνύπαρξη τω διαφορετικών Θρησκευτικών Δογμάτων.

Επιχειρείται, παράλληλα,  ένα είδος μείξης ενός μουσουλμανικού χώρου με ένα από τα πιο ηχηρά χριστιανικά ονόματα.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/289389-Diasemo-tzami-sto-Ampoy-Ntampi-metonomasteke-pros-timen-tes-Panagias ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...