Διαγραφή οφειλών και 120 δόσεις για όλους

Διαγραφή οφειλών και 120 δόσεις για όλους

Τολμηρή επίθεση για τα χρέη σε ταμεία και εφορία

Ανάσα για 1.200.000 πολίτες με δεσμευμένους λογαριασμούς

ΔΙΑΓΡΑΦΗ τόκων, προστίμων και ενός μέρους της οφειλής περιλαμβάνει η λύση που προωθεί η κυβέρνηση για το καυτό ζήτημα οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία που εξελίσσεται σε γάγγραινα για την οικονομία της χώρας αφού έχει εγκλωβίσει τον μισό πληθυσμό στον φαύλο κύκλο των δεσμεύσεων λογαριασμών και την κατάσχεση μισθών και συντάξεων.

Ειδική ρύθμιση θα προβλέπει ο νέος νόμος για τις επιχειρήσεις που είναι στην ουσία πτωχευμένες και δεν μπορούν να κλείσουν βιβλία.

Στόχος είναι να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να διαγραφούν από τα μητρώα δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίες κυρίως επιχειρήσεις – φαντάσματα που δεν έχουν πλέον καμιά δραστηριότητα.

Η τολμηρή νομοθετική πρωτοβουλία θα προβλέπει μόνιμη λύση των 120 δόσεων και άρση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί όπως δέσμευση λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων με την έναρξη της ρύθμισης.

Η εξέλιξη αυτή δίνει ανάσα σε 1.200.000 πολίτες οι οποίοι βρίσκονται με δεσμευμένους λογαριασμούς και κατασχεμένο ένα μέρος του μισθού και της σύνταξης που λαμβάνουν εξαιτίας των χρεών προς το δημόσιο.

Η προωθούμενη νομοθετική πρωτοβουλία απεγκλωβίζει επίσης δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις που ασφυκτιούν στην κυριολεξία εξαιτίας των οφειλών που έχουν σωρεύσει στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία στη διάρκεια των εφιαλτικών μνημονίων.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης βρίσκεται ήδη σε διαβούλευση με τους αρμόδιους παράγοντες στις Βρυξέλλες και δεν αποκλείεται να καταθέσει τον σχετικό νόμο στη Βουλή στις αρχές Ιανουαρίου.
Εξάλλου πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έχει διακομματική υποστήριξη γιατί το πρόβλημα έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις.

Τα χρέη προς το δημόσιο εκτοξεύτηκαν πάνω από εκατό δισεκατομμύρια ευρώ και απ’ αυτά θεωρούνται εισπράξιμα μόνο τα είκοσι δισεκατομμύρια.

Για να αρχίσει όμως η ροή χρήματος προς τις εφορίες και τα ταμεία θα πρέπει να προηγηθεί μια γενναία ρύθμιση που θα είναι μόνιμη και βιώσιμη.

Σε διαφορετική περίπτωση οι οφειλές θα αυξάνονται, οι οφειλέτες θα αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και 1.200 πολίτες θα βρίσκονται σε διαρκή ομηρία με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την τολμηρή νομοθετική ρύθμιση των χρεών προς τα ταμεία και τις εφορίες και στην κατεύθυνση αυτή έχει δώσει σχετικές εντολές στο οικονομικό επιτελείο.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/349245-Diagraphe-opheilon-kai-120-doseis-gia-oloys ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...